Araci Bu Sarti Saglayanlar Muayeneden Yirtti 3 Yil Muayene Yaptirmalarina Gerek Yok 640X331

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli bir değişiklik hayata geçirildi. Otomobil sahiplerine yönelik muayene sürelerinde yapılan güncellemeyle birlikte yeni alınan araçlarda artık ilk üç yıl boyunca muayene yaptırma zorunluluğu ortadan kaldırıldı. İşte muaf araçlarla ilgili detaylar…

Antalya Büyükşehir Belediyesi o kadrolara personel alımı yapacak! İşte aranan şartlar Antalya Büyükşehir Belediyesi o kadrolara personel alımı yapacak! İşte aranan şartlar

Hangi Araç Sahipleri 3 Yıl Muayeneden Muaf Tutulacak?

Yeni bir uygulamayla dikkatleri üzerine çeken TÜVTÜRK araç sahiplerine yönelik önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Güvenli sürüş ve çevre koruma konularında atılan adımların bir parçası olarak TÜVTÜRK artık yeni otomobil sahiplerine ilk 3 yıl boyunca araç muayene istasyonlarına gitme zorunluluğunu kaldırıyor.

Araci Bu Sarti Saglayanlar Muayeneden Yirtti 3 Yil Muayene Yaptirmalarina Gerek Yok

TÜVTÜRK düzenli araç muayenelerinin önemine vurgu yaparak trafik güvenliği ve çevresel etkiler konusunda müşterilerini bilgilendirdi. Yapılan açıklamaya göre yeni kurallar doğrultusunda sürücülerin yeni bir araç aldıklarında ilk 3 yıl boyunca muayene yaptırma zorunluluğu ortadan kalktı.

Binek otomobil traktör ve motosikletler için muayene hizmetlerinin seyyar istasyonlarda da sunulacağı belirtilirken egzoz gazı emisyon ölçümlerinin yalnızca belirlenmiş sabit ve yetkilendirilmiş seyyar istasyonlarda yapılacağı vurgulandı. Hava destekli hidrolik fren sistemine sahip ağır vasıtaların muayenelerinin ise sadece belirlenmiş sabit istasyonlarda gerçekleştirilmesi gerektiği hatırlatıldı. Tarım makineleri gibi traktörlerin muayenelerinin ise hem seyyar hem de sabit istasyonlarda gerçekleştirilebileceği açıklandı.

Kaynak: FATMA SEDA CAN