Afyonkarahisar’da tarımsal üretime yönelik destekleme kapsamında 2027 üretim yılında uygulanacak havza ürün deseni belli oldu. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle yayımlanan karar doğrultusunda kentteki üreticilere yönelik destekleme kapsamının genişletildiğini duyurdu. Yeni düzenlemeyle Kızılören ilçesinde kuru soğan, İhsaniye ilçesinde ise mercimek, 2027 üretim yılı itibarıyla desteklenen ürünler arasına alındı.

KIZILÖREN VE İHSANİYE’YE YENİ ÜRÜN DESTEĞİ

Milletvekili Arslan, alınan kararın Afyonkarahisar’daki üreticiler açısından önemli olduğunu belirterek, tarımsal üretimin desteklenmeye devam edeceğini ifade etti.

Afyonkarahisar’da 8 Eylül hava nasıl olacak?
Afyonkarahisar’da 8 Eylül hava nasıl olacak?
İçeriği Görüntüle

Arslan, “Toprağını sevgiyle işleyen, rızkını oradan çıkaran çiftçimizin gücüne güç katmaya devam ediyoruz. Devletimizin güçlü eli daima üreticimizin omuzunda olacak" ifadelerini kullandı.

İLÇELERİN DESTEKLENECEK ÜRÜNLERİ BELLİ OLDU

2027 üretim yılı havza ürün deseni kapsamında Afyonkarahisar’ın ilçelerinde farklı ürünler destekleme kapsamına alındı.

Başmakçı’da arpa, buğday, kuru fasulye, dane mısır ve yem bitkileri; Bayat’ta bunlara ek olarak aspir, yağlık ayçiçeği ve nohut desteklenecek.

Bolvadin’de arpa, aspir, yağlık ayçiçeği, buğday, kuru fasulye, kolza (kanola), mercimek, dane mısır, nohut, patates ve yem bitkileri destek kapsamında yer alırken, Çay’da da benzer şekilde geniş bir ürün deseni uygulanacak.

Çobanlar’da arpa, aspir, yağlık ayçiçeği, buğday, dane mısır, nohut, patates ve yem bitkileri; Dazkırı’da ise arpa, yağlık ayçiçeği, buğday, kuru fasulye, dane mısır, nohut ve yem bitkileri desteklenecek.

Dinar’da arpa, yağlık ayçiçeği, buğday, kuru fasulye, mercimek, dane mısır, nohut, patates ve yem bitkileri; Emirdağ’da ise bunlara aspir ve kolza (kanola) da eklenerek desteklenecek.

Evciler’de arpa, yağlık ayçiçeği, buğday, dane mısır ve yem bitkileri; Hocalar’da ise arpa, yağlık ayçiçeği, buğday, kuru fasulye, mercimek, nohut ve yem bitkileri destek kapsamında bulunacak.

İhsaniye’de arpa, yağlık ayçiçeği, buğday, kuru fasulye, mercimek, dane mısır, nohut, patates ve yem bitkileri desteklenecek.

İscehisar’da arpa, yağlık ayçiçeği, buğday, mercimek, nohut ve yem bitkileri; Kızılören’de ise arpa, yağlık ayçiçeği, buğday, nohut, patates, kuru soğan ve yem bitkileri yer alacak.

Merkez ilçede arpa, yağlık ayçiçeği, buğday, kuru fasulye, dane mısır, nohut, patates ve yem bitkileri desteklenecek.

Sandıklı’da arpa, yağlık ayçiçeği, buğday, kuru fasulye, dane mercimek, nohut, patates, kuru soğan ve yem bitkileri; Sinanpaşa’da ise arpa, yağlık ayçiçeği, buğday, kuru fasulye, nohut, patates ve yem bitkileri desteklenecek.

Sultandağı’nda arpa, aspir, buğday, kuru fasulye, mercimek, nohut ve yem bitkileri; Şuhut’ta ise arpa, yağlık ayçiçeği, buğday, kuru fasulye, nohut, patates ve yem bitkileri destekleme kapsamında olacak.

Arslan, kararın Afyonkarahisar ve ilçelerindeki çiftçilere hayırlı olmasını dileyerek, yeni üretim döneminin bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN