İsrail ordusu, dün sabahın erken saatlerinde Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerine eş zamanlı hava ve kara saldırıları düzenleyerek ateşkes anlaşmasını bir kez daha ihlal etti. Refah ve Han Yunus’un doğu kesimlerine yönelik ağır bombardıman, bölgedeki çok sayıda binanın hedef alınarak yıkılmasına neden oldu. Görgü tanıkları, savaş uçaklarının arka arkaya saldırılar gerçekleştirdiğini, aynı zamanda Han Yunus’un doğusu ile Gazze kentinin kuzeyinin topçu atışlarıyla vurulduğunu belirtti.

Saldırılar yalnızca havadan yapılmadı; İsrail zırhlı birlikleri de Han Yunus’un kuzeydoğusunda yoğun ateş açarak bölgedeki hasarı artırdı. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre yıkımın boyutları giderek ağırlaşırken, sivillerin kayıp ya da yaralı durumuna ilişkin kesin bir açıklama yapılmadı.

TUFFAH, ŞUCAİYYE VE MÜLTECİ KAMPLARI HEDEF ALINDI

Gazze kentinin doğusunda konuşlanan İsrail askerleri, Tuffah ve Şucaiyye mahallelerinde bulunan birçok evi dinamit kullanarak imha etti. Aynı yöntem Beyt Lahiya ve Bureyc Mülteci Kampı’nda da uygulandı. Askerler, Tuffah Mahallesi üzerinde aydınlatma fişekleri kullanarak bölgeyi görünür hâle getirip çevreye yoğun top atışları yaptı.

Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Megazi Mülteci Kampı doğusu da hava saldırılarının hedefi oldu. Bölgedeki Filistinliler, ardı ardına gelen bombardımanların yerleşim alanlarında büyük yıkıma yol açtığını ifade ediyor.

ATEŞKES İHLALLERİ YÜZLERCE CAN ALDI

İsrail, Hamas’la imzalanan ve 10 Ekim’de yürürlüğe giren ateşkesi defalarca ihlal etti. Gazze’deki resmi kaynaklara göre yalnızca 4 Aralık gününe kadar yüzlerce ihlal kaydedildi; bu süreçte 366 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail’in 8 Ekim 2023’te başlattığı ve iki yılı aşkın süredir devam eden saldırıları, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 70 binden fazla Filistinlinin ölümüne, 171 binden fazlasının yaralanmasına neden oldu. Dünya kamuoyunda “soykırım niteliğinde” olarak tanımlanan saldırılar, bölgede büyük bir insani yıkım oluşturmuş durumda.

Yolcu Otobüsünde Çıkan Yangını İtfaiye Söndürdü!
Yolcu Otobüsünde Çıkan Yangını İtfaiye Söndürdü!
İçeriği Görüntüle

BATI ŞERİA’DA BASKIN: DÖRT FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

Gazze’de saldırılar sürerken İsrail ordusu Batı Şeria’da da baskınlar gerçekleştirdi. Filistin resmi ajansı WAFA, İsrail güçlerinin Nebi Salih köyüne düzenlediği baskında Bilal Abdusselam Temimi, Menal Abdulhafiz Temimi, Samir Bilal Temimi ve Alaa Muhammed Temimi’nin evleri aranarak gözaltına alındığını açıkladı. Aynı operasyonda çok sayıda Filistinli de kısa süreli olarak alıkonuldu.

Filistin'in Sesi Radyosu ise Kudüs’ün kuzeyindeki Er-Ram kasabasında bir Filistinli gencin İsrail güçlerinin saldırısına uğradığını, gencin sağlık durumuna ilişkin bilginin paylaşılmadığını aktardı. Radyonun yayımladığı görüntülerde, İsrail askerlerinden birinin Nablus’un güneyindeki Madma köyünde bir dükkâna gaz bombası attığı görülüyor.

Kaynak: AA