Türkiye’nin farklı bölgelerinden yöresel ürünlerin sergilendiği YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) ortak stant açarak kentin gastronomi ve üretim gücünü tanıttı. Afyonkarahisar’ın coğrafi işaretli ürünleri başta olmak üzere birçok yerel lezzet ve marka, fuar ziyaretçilerinin beğenisine sunuldu. Stand, fuar boyunca yoğun ilgi gördü.
GENİŞ KATILIMLA AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ATSO-ATB standının açılışına; ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten, ATB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayrettin Güzbey ile birlikte yönetim kurulu üyeleri, ilçe oda ve borsa başkanları ve Genel Sekreter Ali Şenol katıldı. Katılımcılar, Afyonkarahisar’ın üretim ve gastronomi alanındaki potansiyelinin ulusal platformlarda tanıtılmasının önemine dikkat çekti.
AFYON LEZZETLERİ FUARDA ÖNE ÇIKTI
ATSO-ATB standında Afyonkarahisar’ın önde gelen kurum ve işletmeleri de yer aldı. Fuarda;
Afyonkarahisar Belediyesi Gastronomi Birimi
Dinar Belediyesi (Dinar Bandosu)
Alko Şekerleme
Ahmet İpek Sucukları
Avşar Maden Suyu
Demir Haşhaş
Evciler Kadın Kooperatifi (İncila)
Hurmasan
Kumartaşlı Yumurta
Sucuk Sarayı, gibi marka ve üreticiler ürünlerini sergiledi.
YOĞUN ZİYARETÇİ İLGİSİ
Afyonkarahisar’ın yöresel ürünleri, fuar ziyaretçilerinden yoğun ilgi görürken, özellikle coğrafi işaretli ürünler büyük beğeni topladı. Standda tanıtılan lezzetler hem sektör temsilcilerinin hem de ziyaretçilerin dikkatini çekti. ATSO ve ATB yetkilileri, Afyonkarahisar’ın gastronomi ve üretim gücünün ulusal ve uluslararası platformlarda daha fazla tanıtılması için çalışmaların süreceğini ifade etti.


