Afyonkarahisar'ın Ali İhsan Paşa Mahallesi'nde meydana gelen olayda, avukat U.Ç. ile meslektaşı ve aynı zamanda Zafer Partisi eski İl Başkanı olan avukat Gökhan Katırcı arasında eski eş meselesi yüzünden bir tartışma yaşandı. Kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşen sözlü tartışma sırasında şüpheli avukat U.Ç., yanında taşıdığı tabancasını çıkartarak meslektaşı Gökhan Katırcı’ya doğru ateş açtı. Vücuduna isabet eden iki adet kurşunla ağır şekilde yaralanan Katırcı, çevredekilerin ihbarı üzerine hızlıca adrese ulaşan sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulans vasıtasıyla hastaneye kaldırılarak acil tedavi altına alındı.
ŞÜPHELİ AVUKAT SİLAHIYLA BİRLİKTE YAKALANDI
Olayın gerçekleştiği alandan silahıyla birlikte hızla uzaklaşarak kaçan şüpheli avukat U.Ç.'nin yakalanması için Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından geniş çaplı bir takip faaliyeti başlatıldı. Emniyet güçlerinin koordineli ve hızlı takibi neticesinde, zanlı U.Ç. olay anından yaklaşık yarım saat sonra olayda kullanmış olduğu suç aleti olan tabanca ile birlikte kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltı işlemlerinin ardından sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülen şüpheli, buradaki gerekli idari ve yasal işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte adliyeye sevk edildi.
CUMHURİYET SAVCISI TUTUKLANMASINI TALEP ETTİ
Adli makamlara sevk edilen avukat U.Ç., burada Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanarak ifadesi alındı. Yürütülen soruşturma kapsamında dosyayı inceleyen Cumhuriyet Savcısı, elde edilen deliller ve beyanlar doğrultusunda şüpheli avukat U.Ç.'yi tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk ettiği öğrenildi.


