Konya'da meydana gelen feci trafik kazasında bir aile adeta yok oldu. Aynı aileden dört kişinin yaşamını yitirdiği kaza, Akören ilçesinde gerçekleşti. Bir otomobil ile kamyonun çarpışması sonucu gerçekleşen kaza sonucunda, otomobil içerisinde bulunan Hasan Işıkgün, eşi Nur, çocukları Gülbahar ve Fatma Işıkgün hayatını kaybetti.

Caddenin sokakla kesişiminde 2 otomobil çarpıştı Caddenin sokakla kesişiminde 2 otomobil çarpıştı

Kaza, E.Ç.'nin kullandığı 42 AY 176 plakalı otomobilin, Akören'den Yalıhüyük yönüne seyir halindeyken N.Ç. idaresindeki 42 ANR 559 plakalı kamyon ile çarpışması sonucu meydana geldi. Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye acil servisler, itfaiye ekipleri, jandarma ve polis ekipleri hızla yönlendirildi.

Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk incelemede, otomobildeki dört kişinin olay yerinde yaşamını yitirdiği tespit edildi. Ciddi şekilde yaralanan sürücü E.Ç. ise derhal Akören Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kamyon sürücüsüyse olay sonrası gözaltına alındı.

Işıkgün ailesinin cenazeleri, olay yerine ve Konya Şehir Hastanesi morguna gelen yakınları tarafından teslim alındı. Cenazeler, Ahırlı ilçesi Akkise Mahallesi'nde toprağa verildi. Cenaze törenine katılanlar arasında ailenin yakınları, Ahırlı Kaymakamı İsmail Yüksel, Belediye Başkanı İsa Akgül ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kazayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, trafik kazasının detayları ve sonuçlarına dair bilgi verildi. Kazanın ardından nöbetçi savcının bilirkişi eşliğinde kaza yerinde gerekli incelemeleri yaptığı ve kamyon sürücüsü N.Ç.'nin gözaltına alındığı belirtilirken, ağır yaralı sürücü E.Ç.'nin tedavisinin devam ettiği ve tedavi sonrasında gözaltına alınacağı bilgisi paylaşıldı. Başsavcılık, olayın tüm yönleriyle titizlikle incelendiğini ve soruşturmanın sürdüğünü duyurdu.

Editör: Tuğba Özkan