Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’deki grup toplantısında yaptığı değerlendirmelerde ara seçim tartışmalarına net bir dille karşı çıktı. CHP’nin gündeme taşıdığı ara seçim söylemlerine ilişkin soruları yanıtlayan Bahçeli, seçimlerin anayasal takvimine işaret ederek, “Seçim zamanındadır ve Türk milletinin iradesi belirleyicidir, bu iradeye şimdiden saygı gösterilmelidir” ifadelerini kullandı.

DIŞ POLİTİKADA GERGİNLİK VURGUSU

Bahçeli, konuşmasında Orta Doğu’da yaşanan gelişmelere de geniş yer ayırdı. 28 Şubat 2026’da ABD ve İsrail’in İran’a yönelik hava operasyonlarıyla başlayan süreçte 7 Nisan’da sağlanan geçici ateşkesin kalıcı bir çözüm anlamına gelmediğini belirten Bahçeli, bölgedeki çatışmaların “biçim değiştirmiş bir güç mücadelesi” olarak sürdüğünü ifade etti. İsrail’in Lübnan, Suriye ve çevre ülkelere yönelik saldırılarının bölgesel istikrarı tehdit ettiğini savunan Bahçeli, bu eylemlerin derhal sonlandırılması gerektiğini dile getirdi. Gazze ve Lübnan hattında yaşanan insani kayıpların uluslararası sistemin zaaflarını ortaya koyduğunu belirtti.

KÜRESEL SİSTEME ELEŞTİRİ VE “DÜNYA BARIŞ KONSEYİ” ÖNERİSİ

Küresel ölçekte artan çatışma riskine dikkat çeken Bahçeli, Ukrayna-Rusya savaşı, Orta Doğu krizleri ve farklı coğrafyalardaki gerilimlerin dünya genelinde istikrarsızlığı derinleştirdiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler merkezli yeni bir “Dünya Barış Konseyi” kurulması gerektiğini ifade eden Bahçeli, ABD, Rusya, Çin, Türkiye ve Avrupa Birliği’nin yer alacağı bir mekanizmanın barış için zorunluluk haline geldiğini belirtti.

TÜRKİYE MESAJI VE İÇ GÜNDEM

Türkiye’nin bölgesel sorumluluk taşıyan bir ülke olduğunu vurgulayan Bahçeli, ülkenin “üreten ve kendi kendine yeten” bir yapıya kavuşmasının stratejik bir gereklilik olduğunu dile getirdi. Tarımın ve üretimin milli güvenliğin bir parçası haline geldiğini ifade etti.

Emniyet teşkilatına da değinen Bahçeli, polislerin çalışma koşulları, fazla mesai yükü ve psikolojik baskılarının göz ardı edilemeyeceğini belirterek, güvenlik personelinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

“TÜRK POLİSİ YALNIZ DEĞİLDİR”

Polis teşkilatının 181. kuruluş yıl dönümünü de anan Bahçeli, emniyet mensuplarının devletin devamlılığındaki rolüne dikkat çekti. Polislerin karşılaştığı ağır çalışma şartlarının görmezden gelinemeyeceğini ifade ederek, “Türk polisi yalnız değildir” mesajını verdi.

AK Parti hangi belediye başkanının biletini kesti?
AK Parti hangi belediye başkanının biletini kesti?
İçeriği Görüntüle

SİYASİ MESAJ: “SEÇİM ZAMANINDA YAPILACAK”

Konuşmasının sonunda siyasi tartışmalara yeniden değinen Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi’ni hedef alarak erken seçim beklentilerinin gerçekçi olmadığını yineledi. Bahçeli, “Ara seçim yok, seçim zamanında yapılacaktır ve bu millet iradesinin gereğidir” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN