Yarın Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağını hatırlatan Bilgin, "Salı günü asgari ücret görüşmesinde ortak bir uzlaşma sağlanacağına inanıyorum. Orada esas problem şudur; emekçilerimizi enflasyonun baskısından kurtaracak, nefes almalarını sağlayacak bir ücret seviyesinin belirlenmesi. Bunun yanı sıra da işverenlerimizin ve işletmelerimizin ödeyebileceği bir ücret seviyesinin olması. Çünkü işyeri olmazsa, işletme olmazsa, işveren olmazsa işçi olmaz. Onun için işletmeyi ayakta tutacak ama işçimize rahat nefes aldıracak, enflasyonun tahribatından onu koruyacak bir asgari ücret seviyesinin de belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

EYT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda da çalışmaların tamamlanmak üzere olduğuna dikkat çeken Bakan Bilgin, "Eskiden dijital ortamda kayıtlar tutulmadığı için özellikle özel sektörlerde çalışan sigortalı işçilerde bu çok yaygın. Bunların herhangi bir kaybı olmasın, kayıt dışında kalanların da kaydının alınması, dijital ortama aktarılması konusunda çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor" dedi.

HEPSİ GEÇECEK

Bakan Bilgin konuşmasının devamında, "Asgari ücret neden bu kadar Türkiye'nin gündemine geliyor? Çünkü Türkiye enflasyon üstü ortamda yaşıyor. Bu konjonktürel bir durumdur. Bu geçecektir ama bu konjonktürel durumun da verdiği tahribatlar vardır. Bunları onarmak, tahribatların meydana getirdiği zararları ortadan kaldırmak, bizim sosyal politika tedbirleri ile yapacağımız işlerdir" ifadelerini kullandı. 

 

Editör: TE Bilisim