Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Doğal Gaz Tüketim Desteği Programı kapsamında ihtiyaç sahibi hanelere yönelik ödemeler devam ediyor. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Temmuz 2026 döneminde 504 bin 638 hak sahibine toplam 158 milyon 836 bin lira ödeme yapıldığını bildirdi.

YIL İÇİNDE 617 BİN HANEYE DESTEK

Bakan Göktaş, 2026 yılı boyunca Doğal Gaz Tüketim Desteği kapsamında 617 bin 680 hak sahibine ulaşıldığını belirterek, yıl genelinde sağlanan toplam destek tutarının 1 milyar 69 milyon liraya yükseldiğini açıkladı. 2023 yılında düzenli sosyal yardım programları arasına alınan destekten yararlanabilmek için başvuru sahibinin Türk vatandaşı olması, e-Devlet üzerinden başvuru yapması, doğal gaz arzı bulunan ilçe veya beldede ikamet etmesi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hak sahibi olarak belirlenmesi gerekiyor.

ÖDEMELER FATURALARA YANSITILIYOR

Jandarma Gücü Kick Boksta zirveye çıktı: Yiğitbaşı’ndan tebrik mesajı
Jandarma Gücü Kick Boksta zirveye çıktı: Yiğitbaşı’ndan tebrik mesajı
İçeriği Görüntüle

Destekten yararlanmaya hak kazanan vatandaşların her ödeme döneminde yeniden başvuru yapmasına gerek bulunmuyor. Hak sahipleri, doğal gaz faturalarını e-Ailem platformundaki fatura ödeme sistemi veya Halkbank şubelerinden teslim alınan Aile Kartı ile Halkbank ve TAM ATM'leri üzerinden ödeyebiliyor. Bakanlık, doğal gaz desteği miktarının tüm illerde aynı olmadığını, ödemelerin bölgelerin iklim şartları ve sıcaklık farklılıkları dikkate alınarak belirlendiğini bildirdi. Destek ödemeleri, ekim-mayıs dönemini kapsayan sekiz aylık süreçte iki ayda bir gerçekleştiriliyor.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN