Adalet Bakanı Akın Gürlek, sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında önemli gelişmeleri duyurdu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Katılımevim Tasarruf Finansman AŞ (KTLEV) payına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah 25 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.
25 ŞÜPHELİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM
Bakan Gürlek, soruşturma kapsamında 25 şüpheli hakkında adli işlemlerin başlatıldığını, bunlardan 15’inin gözaltına alındığını açıkladı. Firari durumda bulunan 10 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise sürdüğü belirtildi. Soruşturmanın vatandaşların haklarının korunması, suçtan elde edilen kazancın ortaya çıkarılması ve sorumluların adalet önünde hesap vermesi amacıyla çok yönlü şekilde yürütüldüğü ifade edildi.
ŞİRKET YÖNETİCİLERİNİN MALVARLIĞI HAREKETLERİ DONDURULDU
Soruşturmanın mali boyutuna ilişkin de bilgi veren Gürlek, Pusula Finans Holding, Pusula Yatırım Menkul Değerler, Tera Yatırım Menkul Değerler, Tera Portföy Yönetimi, Hedef Holding, Hedef Portföy Yönetimi, Bulls Yatırım Menkul Değerler, Bulls Portföy Yönetimi ile Ufuk Yatırım Yönetim ve Gayrimenkul ile bağlantılı yönetici ve yetkililerin para ve malvarlığı hareketlerinin dondurulduğunu açıkladı.
7 KURUMA MÜZEKKERE GÖNDERİLDİ
Soruşturma konusu malvarlıklarının kaçırılması, üçüncü kişilere devredilmesi veya azaltılmasının önlenmesi amacıyla Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye Katılım Bankaları Birliği, Türkiye Noterler Birliği, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Denizcilik Genel Müdürlüğü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığına (MASAK) müzekkere gönderildi. Gürlek ayrıca adı geçen fon şirketlerinin yönetim kurulu başkan ve üyeleri, imza yetkilileri ile bunların eşleri ve birinci derece kan hısımlarının malvarlığını azaltıcı nitelikteki işlemlerinin Cumhuriyet Başsavcılığının bilgisi ve görüşü dışında gerçekleştirilmemesi hususunun ilgili kurumlara bildirildiğini aktardı.
“HESABI YARGI ÖNÜNDE SORULACAK”
Soruşturmaların tüm yönleriyle sürdürüldüğünü belirten Gürlek, hukuken sorumluluğu tespit edilen herkesin hesabının yargı önünde sorulacağını ifade etti. Gürlek, mağdur vatandaşların haklarının korunması ve suçtan elde edilen kazancın izinin sürülmesi için bütün adli ve mali imkanların kullanılacağını belirtti.




