Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Eskişehir Bölge illerinden Afyonkarahisar’da düzenlediği umut hareketiyle LÖSEV Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi. Selçuklu Mahallesi’nde düzenlenen açılış törenine Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Hasan Karadeniz, CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Murat Albayrak, Selçuklu Mahalle Muhtarı Öznur Hız, LÖSEV Eskişehir ekibi ve vatandaşlar katıldı.

Her geçen yıl hizmet ve destek ağını büyüten LÖSEV, Afyonkarahisar Belediyesi ile yürütülen iş birliği kapsamında bölgedeki üçüncü LÖSEV Parkı’nı Afyonkarahisar’da vatandaşların hizmetine sundu. Açılışta LÖSEV Eskişehir İl Koordinatörü Yelda İlker, Başkan Burcu Köksal’a teşekkür sertifikası takdim etti.

“BU PARK UMUDUN VE DAYANIŞMANIN SEMBOLÜDÜR”
Açılışta konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, parkın sadece bir yeşil alan değil, dayanışmanın ve mücadelenin sembolü olduğuna dikkat çekti:
“Bu park artık sadece bir yeşil alan değil, umudun, dayanışmanın ve yaşam mücadelesinin sembolü olacak. Lösev yalnız değildir. Afyonkarahisar Belediyesi olarak LÖSEV’in büyük mücadelesinin daima yanında olacağız. Bu parkta oynayan her çocuk, lösemili bir kardeşinin sevgisini ve mücadelesini hissedecek. Çocuklarımızın kahkahalarıyla dolu, umutla yaşayan bir alan olmasını diliyorum. Bu anlamlı kararda emeği geçen tüm meclis üyelerimize ve LÖSEV gönüllülerine teşekkür ediyorum.” dedi.

“UMUT VARSA İYİLEŞME DE VARDIR” ÇAĞRISI
LÖSEV, bu yıl “Umut Varsa İyileşme de Vardır” sloganıyla tüm Türkiye’yi turuncuya boyamaya davet ediyor. Vatandaşların turuncu kıyafetler, aksesuarlar, okul & kurumlarda turuncu köşeler oluşturarak farkındalığa destek vermesi isteniyor. Sosyal medyada #UmudunAdıLÖSEV ve @losev1998 etiketleri ile paylaşım çağrısı yapılıyor.

LÖSEV, 1998’den bu yana lösemili çocuklara tedavi, eğitim ve psikososyal destek sağlarken; löseminin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunun altını bir kez daha çiziyor.
“BU PARK LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA UMUT HEDİYESİDİR”
LÖSEV Eskişehir İl Koordinatörü Yelda İlker ise konuşmasında lösemili çocukların mücadelesini ve farkındalık haftasının önemini vurguladı:
“Kuruluşumuzun 27’nci, Lösemi Çocuklar Haftası’nın ise 25’inci yılını kutluyoruz. Afyon Belediye Başkanımız Sayın Burcu Köksal’ın desteğiyle lösemili çocuklara hediye edilen bu park bizler için çok kıymetli. Maske hayatımıza girmeden önce bu çocuklar enfeksiyondan korunmak için maske takıyordu, bugün turuncu renk farkındalığın sembolüdür. Nice yıllara, nice 27 senelere… Afyon halkını çok seviyoruz, destekleri için teşekkür ediyoruz.” dedi.









