İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Türk-İş ve Hak-İş’in Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na katılmayacaklarını açıklamalarının ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “İşsizliğin sebebi işsizlerdir” sözlerine tepki gösterdi. Mısırlıoğlu, asgari ücretin yıllardır işçinin lehine bir kazanım sağlamadığını ifade ederek, bu sürecin hükümet tarafından siyasi bir propaganda aracı haline getirildiğini söyledi.

Mısırlıoğlu, işçinin alın teriyle kazandığı ekmeğin masa başında heba edildiğini belirterek, asgari ücretin halkın geçim derdini çözmekten uzak olduğunu dile getirdi. Ayrıca emekli maaşlarının sefalet düzeyinde kaldığını ve vatandaşın borç batağına sürüklendiğini vurguladı.

“O MASA İŞÇİNİN MASASI DEĞİL”

Mısırlıoğlu, bugüne kadar Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda yapılan görüşmelerin hiçbir zaman işçinin gerçek temsilini sağlamadığını ifade etti. “Sendikalar katıldı ama işçinin sesi duyulmadı. O masa işçinin değil, hükümetin masasıdır” sözleriyle eleştirisini dile getirdi.

Asgari ücretin her yıl aynı tiyatroyla belirlendiğini söyleyen Mısırlıoğlu, “İktidar işçinin karnını değil, seçim meydanlarını düşünmektedir. Açlık sınırının altında kalan ücretlerle milyonlarca insan çaresiz bırakılıyor” dedi.

“İŞSİZLİĞİN SEBEBİ İŞ BİLMEZ İKTİDARDIR”

Mısırlıoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in işsizlikle ilgili sözlerine sert tepki göstererek, işsizliğin sebebinin halk değil, yanlış yönetim anlayışı olduğunu ifade etti. “Milyonlarca genç işsiz, üniversite mezunları bile asgari ücrete mahkûm edilmiş durumda. Buna rağmen işsizliği işsize yüklemek milletle alay etmektir” dedi.

Gençlerin yurtdışına göç etmesinin de iktidarın başarısız politikalarının sonucu olduğunu belirten Mısırlıoğlu, “1 milyon 600 bin iş varsa, neden mühendisler, doktorlar ülkeyi terk ediyor? Çünkü ortada iş değil, sömürü düzeni var” ifadelerini kullandı.

Yurdunuseven’den Uçak Alımı Eleştirilerine Çarpıcı Yanıt!
Yurdunuseven’den Uçak Alımı Eleştirilerine Çarpıcı Yanıt!
İçeriği Görüntüle

“ASGARİ ÜCRET İNSAN ONURUNUN ÖLÇÜSÜDÜR”

Mısırlıoğlu, 16 bin lira emekli maaşı ve 22 bin lira asgari ücretle geçinmenin mümkün olmadığını, vatandaşın barınma ve mutfak masraflarıyla boğuştuğunu vurguladı. Asgari ücretin yalnızca bir rakam değil, insan onurunun ölçüsü olduğunu dile getirdi.

“Komisyon, göstermelik pazarlıkların değil adil düzenlemelerin adresi olmalı. Üretim ve liyakat esaslı politikalarla işsizlik çözülmeli” diyen Mısırlıoğlu, iktidarın işçiyi, emekliyi ve dar gelirliyi göz ardı ettiğini belirtti.

“SANDIKTA HESAP VERECEKLER”

Mısırlıoğlu, işçinin sesini kısmaya çalışanların sandıkta hesap vereceğini söyleyerek, “İYİ Parti olarak biz alın teriyle yaşayan milyonların sesi olmaya devam edeceğiz. Halkın hakkı bir avuç zenginin lüksüne feda edilmeyecek. Bu düzen değişecek” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Kaynak: GAMZE KARABULUT