AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, sosyal medyada paylaşılan CHP Parti Programı maddeleri üzerine dikkat çeken bir açıklamada bulundu. CHP’nin kurultayda kabul ettiği yeni program, askeri yapılardan kamu yönetimine, eğitimden ekonomiye kadar geniş bir alanda değişiklikler içerirken, bu maddeler sosyal medyada çeşitli tartışmalara yol açtı.

Programda; konut karşılığı pasaport uygulamasının kaldırılması, kuvvet komutanlıklarının yeniden Genelkurmay Başkanlığı’na bağlanması, askeri liselerin açılması, polislere sendikalaşma hakkı verilmesi, yerli savunma projelerinin desteklenmesi, kıyıların halka açılması ve mazotta ÖTV-KDV’nin kaldırılması gibi başlıklar öne çıktı.

SOSYAL MEDYA KULLANICISININ PAYLAŞIMI

Sosyal medya kullanıcısının paylaştığı listede, CHP’nin yeni programında yer alan yapısal değişiklikler tek tek sıralandı. Askeri okulların geri açılması, kuvvet komutanlıklarının yeniden hiyerarşik olarak Genelkurmay’a bağlanması, afette askeri birliklerin etkinleştirilmesi, deniz kıyılarının halka açılması, dar gelirliye tatil fonu oluşturulması gibi birçok madde kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Ekran Görüntüsü 2025 11 29 103652

Kamu ihalelerinde yerli üretime öncelik verilmesi, davetiye usulü ihalenin sadece özel izinle kullanılabilmesi, temel vatandaşlık geliri, her mahallede kreş açılması, okullarda ücretsiz yemek ve içme suyu verilmesi, yaz saati uygulamasının kaldırılması gibi sosyal ve ekonomik vaatler de programın diğer dikkat çeken yönleri arasında yer aldı.

Ekran Görüntüsü 2025 11 29 103702

ŞAHİN: “HİZAYA SOKMA PROGRAMI”

Milletvekili Taytak: “İscehisar’da Gönül Köprülerimizi Pekiştirdik”
Milletvekili Taytak: “İscehisar’da Gönül Köprülerimizi Pekiştirdik”
İçeriği Görüntüle

Paylaşımı alıntılayarak sert bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Av. Turgay Şahin, CHP’nin yeni programını “vesayet düzenine dönüş girişimi” olarak nitelendirdi. Başkan Şahin, “Programa bak hizaya gel! Lafın gelişi demiyorum, hizaya gel diye. Adamlar tüm milleti yeniden askeri ve bürokratik vesayet karşısında hizaya sokmak için yola çıkmışlar” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Açıklamasında üslubunu daha da sertleştiren Başkan Şahin, “Buna ilaveten İç Hizmetler Kanunu’na ‘şartlar oluştuğunda müdahale vacip olur’ diye yazdırma vaadinde bulunmalarını öneriyorum. El yükseltip adam gibi darbeci olsunlar…” sözleriyle CHP’ye yönelik eleştirilerini sürdürdü. Başkan Şahin’in çıkışı, program tartışmalarında en çok konuşulan açıklamalardan biri hâline geldi.

Ekran Görüntüsü 2025 11 29 103538

“BU PROGRAM MİLLETİN PROGRAMIDIR”

CHP’nin 39. Olağan Kurultayı’nda kabul edilen yeni program ve tüzük değişiklikleri, parti yönetimi tarafından “yeni dönem” olarak tanımlandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, programın kabulünün ardından yaptığı paylaşımda, “Bu program sadece bir siyasi partinin metni değil, bu ülke için emek veren herkesin sesidir. Bu program, milletin programıdır” ifadelerini kullanarak değişiklikleri savundu.

Programda eğitimden sağlığa, tarımdan kamu yönetimine kadar geniş bir alanda somut vaatler yer alırken, tüzük değişiklikleriyle Parti Meclisi’nin üye sayısı artırıldı, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi resmen tüzüğe eklendi. CHP yönetimi, yeni programın “demokrasiyi ve refahı yeniden inşa etme hedefi taşıdığını” belirtti.

Kaynak: FEYZA ÖZAY TOPUZ