Sosyal belediyecilik alanında örnek çalışmalara imza atan Emirdağ Belediyesi, Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamındaki hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Afyonkarahisar Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, öncülüğünde hayata geçirilen “bas-konuş telsiz” uygulamasıyla, telefon kullanmakta zorlanan yaşlı, engelli ve kimsesi olmayan vatandaşlar, acil durumlarda tek tuşla belediye ekiplerine ulaşabilecek.

Halihazırda 426 vatandaşa evde bakım, sağlık kontrolleri, ev temizlik ve onarımı, yemek-kahvaltı hizmeti ve doğum günü kutlamaları gibi birçok destek sunan Emirdağ Belediyesi, yeni uygulamayla acil durumlarda hızlı iletişimi mümkün kılıyor.

“UNVANDAN DA DEĞERLİDİR”

Vali Yiğitbaşı: “Devletimizin eli her köye ulaşacak”
Vali Yiğitbaşı: “Devletimizin eli her köye ulaşacak”
İçeriği Görüntüle

Proje kapsamında desteklerini esirgemeyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’a teşekkür eden Başkan Koyuncu, “Yaş almış büyüklerimiz, bu memleketin yaşayan hafızası, duası ve bereketidir. Onların gönlünde yer bulmak, bizim için makamdan da, unvandan da değerlidir. Emirdağ’da her bir büyüğümüzün kendini güvende, kıymetli ve yalnız hissetmeyeceği bir yaşam sunmak istiyoruz. Bu anlayışla yürüttüğümüz çalışmalarımıza her daim destek olan, bizleri yalnız bırakmayan Sayın Bakanımıza, hem Emirdağ halkı hem de şahsım adına en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN