Toplantının sonunda bir basın mensubunun, İl Genel Meclisinin üçüncü oturumunda muhalefetin AK Parti’nin tarım politikalarına yönelik eleştirilerini hatırlatması üzerine Başkan Sevim, sert ifadeler kullandı.
Başkan Sevim, “2002 öncesindeki tarım politikalarına bakmalarını tavsiye ediyorum” diyerek, muhalefetin eleştirilerine karşılık verdi. O dönemde sağlık, tarım ve yolların oldukça kötü durumda olduğunu belirten Sevim, AK Parti iktidarının bu alanlarda önemli düzenlemeler gerçekleştirdiğini vurguladı.
Muhalefetin geçmişte iktidarda olduğu dönemdeki tarım politikalarının da incelenmesi gerektiğini ifade eden Sevim, “O döneme dair belgeselleri izlemelerini tavsiye ederim” dedi.
Sevim ayrıca, muhalefetin milli birlik ve beraberlik duygusundan uzak olduğunu savunarak, “Milli ve yerli bir anlayışa sahip değiller” ifadelerini kullandı.
MERVE CÖNK