Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Tiyatro: Toplumu Birleştiren ve Değerleri Taşıyan Önemli Bir Araç

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde bir mesaj yayınlayan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, tiyatronun insanlık tarihiyle iç içe geçmiş ve insanları bir araya getiren önemli bir sanat olduğunu vurguladı. Zeybek, mesajında, "Tiyatro, insanlığın duygularını, düşüncelerini ve olaylarını izleme fırsatı sağlayarak insanları bir araya getiren ve ortak bir paydada buluşturan bir sanattır" ifadelerine yer verdi.

Mehmet Zeybek, mesajında ayrıca Uluslararası Tiyatro Enstitüsü'nün 27 Mart'ı Dünya Tiyatrolar Günü olarak kutlama önerisine de değindi. Bu önerinin, tiyatronun toplumun gelişimi, değerlerin taşınması, kültürün ve tarihin yaşatılması için ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini belirtti.

Tiyatro, Toplumun Benliğini Tanımasına ve İfade Etmesine Yardımcı Oluyor

Zeybek, tiyatronun toplumun kendi benliğini tanımasına ve ifade etmesine yardımcı olan önemli bir araç olduğunu vurguladı. Tiyatronun içerisinde insanlığın tüm renklerini bulabileceğimizi ifade ederek, tiyatronun acı ile tatlıyı, sevgi ile nefreti, kavga ile barışı içinde barındıran bir sanat olduğunu dile getirdi.

Yurdunuseven ODAK’ın 30.yılını kutladı! Yurdunuseven ODAK’ın 30.yılını kutladı!

Afyonkarahisar Belediyesi'nin Tiyatroya Verdiği Önem

Afyonkarahisar Belediyesi olarak tiyatroya verdikleri öneme de değinen Zeybek, şehir tiyatrosu aracılığıyla ulusal çapta önemli oyunları sanatseverlerle buluşturduklarını belirtti. Bu sayede, tiyatronun yaşamasına katkıda bulunduklarını ve insanları eğiterek düşündürdüklerini ifade etti.

Mesajının sonunda Mehmet Zeybek, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutlayarak, bu önemli güne emek veren ustalara, sanatçılara ve tüm emekçilere sevgi ve selamlarını iletti.

M Z E Y B E K

Kaynak: GAMZE KOÇAK