Polis affetmiyor, sürücüler dinlemiyor!
Polis affetmiyor, sürücüler dinlemiyor!
İçeriği Görüntüle

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, göreve geldiğinde bir söz vermişti ve verdiği sözü tutarak belediye personelinin maaşlarında önemli bir artış gerçekleştirdi. Göreve başladığında yaklaşık 17 bin TL seviyesinde olan en düşük personel ücreti, 30 bin 400 TL’ye yükseltildi. Ayrıca personele yemek ücreti de eklendi. Böylece yüzde 100’e yakın bir zam hayata geçirilmiş oldu.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal göreve geldiğinde bir söz vermişti ve sözünü tutmuştu. Başkan Köksal geldiğinde 17 bin Tl civarı olan en düşük belediye personeli ücreti, 30 bin 400 TL’ye yükseltildi. Ayrıca yemek ücreti de eklendi. Bu oran yüzde 100’e yakın zammı hayata geçirdi.

Başkan Köksal, ODAK’a yaptığı değerlendirmede 2026 işçi ücretleri için sendikalarla görüşmelerin sürdüğünü belirterek, “İller Bankası’nın vereceği artışa göre kimseyi mağdur etmeden gerekeni yapacağız. Ben göreve geldiğimde bir söz vermiştim ve sözümü tutarak ücreti artırmıştım. Yine belediye personeli için en iyisini yapma gayretindeyiz” dedi.

SENDİKALAR VE ASGARİ ÜCRET BELİRLEYİCİ OLACAK

Köksal, belediye personelinin maaşlarının belirlenmesinde sendikaların tavrı ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun kararının kritik rol oynayacağını vurguladı. Köksal, “Sendikalardan henüz cevap gelmedi, onlar da asgari ücret komisyonunun kararını bekliyor. Ne belediye bütçesini zora sokacak, ne de personeli sıkıntıya düşürecek bir rakam olacak” ifadelerini kullandı.

PERSONEL İÇİN “EN İYİSİ” HEDEFLENİYOR

Göreve geldiği ilk dönemde verdiği sözü tutarak ücret artışı yaptığını hatırlatan Başkan Köksal, yeni dönemde de aynı kararlılıkla hareket edeceklerini söyledi. Belediye yönetiminin, hem mali dengeleri koruyacak hem de çalışanların refahını gözeten bir ücret politikası üzerinde çalıştığı öğrenildi.

YENİ YIL ÖNCESİ BEKLEYİŞ

Afyonkarahisar Belediyesi’nde yüzlerce personeli ilgilendiren maaş düzenlemesi, önümüzdeki günlerde netleşecek. Asgari ücretin açıklanmasının ardından sendikalarla yapılacak görüşmelerin tamamlanmasıyla birlikte belediye çalışanlarının yeni yıl maaşları kesinlik kazanacak.

Kaynak: Merve Çelik - Mustafa Dadak (ÖZEL HABER)