Afyonkarahisar’ın Yeşilyol bölgesinde atıl durumda kalan eski Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi için vatandaşlar çözüm bekliyor. Deprem nedeniyle risk taşıdığı belirtilen binanın yıkılarak yerine park yapılmasını isteyen vatandaşlar, bölgede yeşil alanların giderek azaldığına dikkat çekti. Vatandaşlar, alanın belediyeye devredilmesi halinde Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın burayı halkın ihtiyaçlarına uygun bir yaşam alanına dönüştürebileceğini dile getirdi.
DEPREM RİSKİ ENDİŞE YARATIYOR
Vatandaşlar, binanın deprem nedeniyle risk taşıdığını belirterek, “Bu bina deprem açısından risk taşıyor, böyle atıl halde bekletilmesi doğru değil. Yıllarca hizmet veren bu yapının artık değerlendirilmesi ve bölgeye kazandırılması gerekiyor. Bina açık halde. Giren çıkan belli olmuyor. Bu şekilde içerisinde birileri varken deprem olsa ne olacak? Binanın yıkılması lazım. Buraya yeniden bir bina yapmak yerine park yapılmalı. Hem olası risklerin önüne geçilsin hem de bölgemiz yeşil bir alana kavuşsun. Şehrin merkezinde beton yığınları yerine insanların nefes alabileceği bir park istiyoruz” dediler.

“YEŞİLYOL’UN SADECE ADI YEŞİL KALDI”
Bölgedeki yeşil alanların giderek azaldığını belirten vatandaşlar, özellikle okulların çevresindeki betonlaşmaya dikkat çekti. Şemsettin Karahisari Ortaokulu ve Atatürk İlkokulu çevresinde yeşil alanların yetersiz kaldığını savunan vatandaşlar, bölgede insanların dinlenebileceği, çocukların vakit geçirebileceği ve nefes alabileceği alanlara ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Vatandaşlar, “Bölgenin adı Yeşilyol ama yeşili kalmadı, sadece adı kaldı. Her taraf betonlaştı. Okulların bahçelerinde bile yeşil alanlar yetersiz. İnsanların oturup dinlenebileceği, çocukların oynayabileceği bir alan bulmak giderek zorlaşıyor” ifadelerini kullandılar.
“BELEDİYEYE DEVREDİLSİN, PARK YAPILSIN”
Söz konusu alanın belediyeye devredilmesinin bu yönde bir adım olabileceğini belirten vatandaşlar, “Belediyemiz burayı devralırsa halkın yararına en güzel şekilde değerlendirebilir. Belediye Başkanımız Burcu Köksal’ın burayı vatandaşların dinlenebileceği, spor yapabileceği, çocukların oynayabileceği, ailelerin vakit geçirebileceği bir parka dönüştürmesini istiyoruz. Afyonkarahisar’ın merkezinde yeşil alanlara ihtiyacımız var. Atıl duran bir bina yerine insanların faydalanacağı yemyeşil bir park görmek istiyoruz. Yeşil Yol’un tekrar yeşile dönmesini istiyoruz” ifadelerini kullandılar.





