Zafer Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ebiş, “Bize 'ırkçısınız' dediler, bize 'onlar din kardeşimiz olur mu öyle şey' dediler, ama bize asla 'haksız çıktınız' demediler. Bizler, Yüce Türk Milletinin refahı için bu mücadeleyi verirken, böyle acı olayların tekrarlanmaması için yola çıktık.”

İşte Türkiye Belediyeler Birliği’ni temsil edecek Afyon’daki delegeler! İşte Türkiye Belediyeler Birliği’ni temsil edecek Afyon’daki delegeler!

Suriyeli çoban tarafından öldürülen Mehmet Akşit ile ilgili konuşan Ebiş, “Dün akşam, 9 Mayıs saat 19.00'da, Mehmet Akşit, ekmek parası kazansın diye işe aldığı suriyeli çoban tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Şimdi soruyorum: Savaş var diye aldığımız bu mülteciler neden hala ülkemizde? Suriye'de savaş bitmesine rağmen, neden vatanımıza ve vatandaşlarımıza zarar verilmeye göz yumuyoruz? Afyonkarahisar halkının artık bu tehdidi görmesi için daha kaç acı olay yaşamamız lazım? 10 yıl sonra mültecilerin sayısı Yüce Türk Milletinin sayısını geçtiğinde, daha fazla kişi olacaklar ve o zaman ne yapacağız?” dedi.

Ebiş konuşmasının devamında, “Biz ırkçı değiliz, biz vatanımız ve vatandaşımızın güvenliğini dilemekten başka bir şey istemiyoruz. Yüce Türk Milletinin bu durumundan dolayı ve yaşanan acı kayıplarımızdan dolayı içimiz yanıyor. Yaşanan acı olayın ardından motoruyla kaçan Suriyeli katilin en yakın zamanda yakalanıp Yüce Türk adaletinin önünde yargılanıp sınır dışı edilmesini talep ediyoruz. Vefat eden Mehmet Akşit'in yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyoruz” ifadelerini kullandı.  

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ