Duyurulan markaların arasında ise, yaygın olara tüketilen süzme çiçek ile etekli akasya ballarının bulunduğu görüldü. Bu denetim, tüketicilerin sağlıklı gıda tüketim hakkını korumayı hedeflemekte ve sahte üretim yapan firmaların açığa çıkmasını sağlamaktadır.
ANKARA VE AYDIN’DA İKİ FİRMA LİSTEYE GİRDİ
Bakanlığın açıklamasında yer alan ilk firma, Ankara’ya bağlı Akyurt ilçesinde faaliyetleri bulunan Vahit Yıldız Balsu – Vahit Yıldız olmuştur. Bu firmaya ait olan birçok üründe sahtecilik ya da karışım yapıldığı tespit edilmiştir.
Diğer firma da Aydın’ın Köşk ilçesinde bulunan Öztürk Gıda – Büşra Öztürk’tür. Bu firmanın bal ürünlerinde benzer bir şekilde karışım tespit edilmiştir.
SAHTE VE KARIŞIM YAPILAN BAL MARKALARI
Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı listede, aşağıda belirtilen markaların bazı ürünleri, içeriğinde sahte veya değiştirilmiş bileşenler barındırdığı belirlenmiştir:
Duyurulan markaların arasında ise, yaygın olara tüketilen süzme çiçek ile etekli akasya ballarının bulunduğ-u görüldü. Bu denetim, tüketicilerin sağlıklı gıda tüketim hakkını korumayı hedeflemekte ve sahte üretim yapan firmaların açığa çıkmasını sağlamak
Bakanlık, konuya ilişkin açıklamasında bazı ürünlerdeki TETT (Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi) bilgisini de kamuoyuna açıklamıştır.
TÜKETİCİLERE ÖNEMLİ UYARI: ETİKETLERİ KONTROL EDİNİZ!
Uzmanlar, tüketicilerin açık ambalajsız veya güvenilir olmadığı anlaşılan kaynaklardan bal satın almamaları konusunda uyarılarda bulunmaktadır. Aynı zamanda alınan ürünlerin etiketleri, barkodu ve üretici bilgileri dikkatlice incelenmelidir.
Bakanlık, sahte gıda üretimiyle ilgili mücadele çerçevesinde benzer bilgilendirmeleri düzenli olarak yapacağını belirtmiştir.
DENETİMLER SÜRECEK!
Tarım ve Orman Bakanlığı, sahte üretimle mücadele için denetimlerine devam etmektedir. Tüketicilerin sağlığını tehdit eden sahteciliğin açığa çıkarılması devam edecektir.
En güncel sahte ürünleri listesine ise, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi güncel web adresi üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.