Odak haber merkezi olarak günlük hayatımızda rutinlerimiz arasına giren sekiz zararlı davranış alışkanlığını sizler için derledik. 

İşte yapılması durumunda çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabileceğiniz sekiz kusurlu hareket...

1-Parmak Kıtlatmak 

Parmak kıtlatma hareketi pek çoğumuzun çoğu zaman amaçsızca çoğu zaman ise stres altında yaptığı bir davranış eğilimi olarak karşımıza çıksa da bu hareket iki eklem arasında bulunan sıvının gitgide tükenmesine de neden oluyor.

 

2-Sakız Yutmak

Sakız çiğnemek çene tembelliği ve ağız temizliği açısından yararlı olsa da yutulduğu zaman midede senelerce sindirilmeme ihtimali olduğunu biliyor muydunuz? Sakızla ilgili bir başka tehlike ise yutulduktan sonra bağırsaklarda takılıp kalması... Evet yanlış duymadınız. Yutulduktan sonra ciddi bağırsak problemine hatta düğümlenmeye kadar gidebiliyor.

 

3-Kurbağa siğile neden olmaz

Pek çoğumuz kurbağaların siğil oluşumuna neden olmasından dolayı bu türlerle temastan oldukça uzak dururuz.  

Bu son derece yanlış bir inanıştır zira siğil oluşumu kurbağaların derilerine temastan değil popillima virüsünden kaynaklanır. Siğil oluşumu icin uzak durulması gereken kurbağalar değil popillima virüsünden uzak durmak daha etkili bir yöntemdir.

4-Şekerli gıdalar çocukları hiperaktif yapıyor

ODAK yazdı Türkiye konuşuyor! ODAK yazdı Türkiye konuşuyor!

Yapılan araştırmalar, şekerli ya da şekersiz beslenme alışkanlıklarına sahip çocukların davranışlarında herhangi bir fark gözlemlenmediğini ortaya koydu.

Çocukların hiperaktivitesel davranışları daha çok çocuk psikolojisi ile ilgilidir. 

 

5-Veganlar protein eksikliği yaşarlar

Vegan ya da vejetaryen beslenme biçimiyle de yeterince protein almak mümkündür. Fakat yine de bazı durumlarda B12 takviyesi gerekli olabilir.

 

6-Pas tetanosa sebep olur

Tetanos bakterisini (Clostridium tetani) barındıran şeyler metalin paslanmasına sebep olduğu için pasın tetanosa sebep olduğu zannedilir, oysa durum aslında küflü demirden ziyade tıp literatüründeki bir bakteriyle daha çok ilgilidir.

 

7-Baharatlı yiyecekler ülsere sebep olur

Baharatlı yiyeceklerin ya da kahvenin sağlıklı insanlarda ülsere sebep olduğuna dair bir kanıt bulunmamıştır. Bu yüzden bu doğru bilinen yanlışa çok iyi bir örnek teşkil edebilir.

 

8- Tuz ve Kaynama Noktası 

Suya tuz atarsanız daha çabuk kaynar inanışı son derece yaygın bir inanıştır.

Aslına bakarsanız tuz attığınızda kaynama süresini uzatırsınız.

 

Editör: TE Bilisim