Afyonkarahisar merkez Sahipata Mahallesi istikametinde bulunan Efeler Kavşağında art arda yaşanan trafik kazaları, vatandaşları tedirgin ediyor. Vatandaşlar, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’a seslenerek, “Başkanımız şimdiye kadar her sorunumuzu dinledi ve çözüme kavuşturdu. Bu sorunumuza da kayıtsız kalmaz” dediler.
Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde Efeler Kavşağı'nda bir trafik kazası meydana geldi. Aradan yaklaşık 24 saat bile geçmeden yine aynı bölgede bir kaza daha yaşandı. Son kazada can kaybı yaşanmaması teselli olurken, vatandaşlar her geçen gün daha büyük bir olayın yaşanmasından endişe duyduklarını dile getirdi.
“BİR CAN GİTMEDEN ÖNLEM ALINMASINI İSTİYORUZ"
Bölgede yaşayan vatandaşlar, söz konusu kavşakta daha önce de çok sayıda aracın kontrolden çıkarak yol kenarındaki şarampole savrulduğunu belirterek, özellikle gece saatlerinde görüş mesafesinin azalması nedeniyle sürücülerin büyük risk altında olduğunu ifade etti. Vatandaşlar, "Burada ilk kez kaza olmuyor. Allah'a şükür son kazalarda can kaybı yaşanmadı. Ancak yarın aynı şansı bulacağımızın garantisi yok. Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Burcu Köksal, yıllardır kemikleşmiş pek çok sorunu hassasiyetle çözdü. Bunu da çözerse Burcu Başkan çözer. Başkanımızın gerekli önlemleri alacağına eminiz” dediler.
“YETKİLİLERDEN RİCAMIZ ÇAĞRIMIZI DİKKATE ALMALI”
Bir başka vatandaş ise, "Burası özellikle gece saatlerinde adeta karanlığa gömülüyor. Sürücüler kavşağı fark etmekte zorlanıyor. Yağışlı havalarda ve gece saatlerinde tehlike daha da artıyor. Araç kontrolden çıktığında önünde duracak hiçbir engel yok. Bu yüzden araçlar aşağıya savruluyor. Eğer sağlam bir bariyer olsa birçok kazanın etkisi daha hafif atlatılabilir. Tek isteğimiz önlem alınmasıdır. Burcu Başkanımızdan ricamız sesimizi duyması ve gerekli önlemler için çalışmaları başlatmasıdır. Belediye önceden bu konuda pek çok sorunu çözdü, bu konuyu da çözeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.




