Festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde ve AKÜ’nün katkılarıyla düzenlendi.

Vali Yiğitbaşı’na Beşiktaş Forması Takdim Edildi
Vali Yiğitbaşı’na Beşiktaş Forması Takdim Edildi
İçeriği Görüntüle

Açılış ve kapanış törenlerine ev sahipliği yapan Korel Termal Otel’de festivalin ilk günü, yönetmenliğini Kübra Kuruali ve Kaan Burak Şen’in üstlendiği “Anka Kuşu Gazze” belgeseli, Anadolu’daki ilk gösterimini yaptı.

Festivalin açılış törenine, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kaya, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, İl Emniyet Müdürü Ahmet Birtan Erol, MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Kahveci ve birçok davetli katıldı.

"SANAT, TAARRUZUN RUHUNU YAŞATIYOR"

Açılış konuşmasında MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, festivalin sadece bir film etkinliği değil, bir milletin ruhunu yaşatan önemli bir organizasyon olduğunu belirtti. Taytak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün bu mübarek topraklarda yalnızca bir film festivali değil, bir milletin yeniden diriliş ruhunu yaşıyoruz. Büyük Taarruz, bir askerî zafer olmanın ötesinde Türk milletinin bağımsızlık ve iman dolu yüreğinin yansımasıdır. Sanat da tıpkı bir taarruz gibi cesaret, inanç ve yürek ister. Bu festival, geçmiş ile geleceği buluşturan bir köprüdür.

‘Anka Kuşu Gazze’ yalnızca bir film değil, küllerinden yeniden doğan bir halkın umuda yolculuğunun hikâyesidir. Bu film, insanlığın suskunluğuna karşı bir vicdan çağrısıdır. Gazze, her bombanın ardından yeniden doğan bir şehir olmuştur.Bugün burada, Gazzeli çocukların, kadınların ve gençlerin sesi olmanın onurunu yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye ve emeği geçen tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Sanatın gücüyle dünyaya barış mesajı vermeye devam edeceğiz.”

Kaynak: CEMİLE KAYTAN