Çekya'nın Prag ve Avusturya'nın Graz şehirlerindeki konservatuvarlarda öğrenim gören Sulcova, küçük yaşta babasının rehberliğinde amatör olarak müzikle ilgilenmeye başladı.

24. Afyonkarahisar Caz Müzik Festivali için geldiği kentte, solist olarak eserlerini seslendiren, "Andrea Sulcova Üçlüsü" grubuyla da konser veren Sulcova, müzik çalışmalarıyla ilgili sorulan soruları yanıtladı.

A A 20240607 34805607 34805600 C E K Y A L I S A N A T C I A N D R E A S U L C O V A C A Z M U Z I G I N D E Y E N I S E Y L E R Y A P M A K I S T I Y O R

Cazda en büyük hedefini gerçekleştirdi

Söz yazarlığıyla da tanınan Sulcova, konservatuvara Prag'ta adım attığını söyledi.

Çekya'daki müzik eğitiminde ya klasik müzik ya da cazın tercih edildiğini aktaran Sulcova, "Konservatuvarda benim tercihim caz oldu. Çünkü, caz müzik yaparken kendimi daha özgür hissediyorum. Dört yıl önce de müzik eseri yazıp, bestelemeye başladım. Cazda en büyük hedefim de buydu ve başardım. Kariyerimde bir müzik albümü çıkardım, ikincisini de hazırlıyorum. Kendi grubumla da ilerleyen yıllarda daha çok müzik yapmak ve konser vermek istiyorum." diye konuştu.

Gıerhgjkenrjenge

Sulcova, Avusturya, Almanya, İtalya, Danimarka ve Slovenya'da bulunduğunu, Avrupa'nın pek çok şehrinde konserler verdiğini dile getirdi.

Farklı kültürlere sahip insanlarla birlikte müzik yapmayı çok sevdiğine değinen Sulcova, Afyonkarahisar'da da böyle bir imkanı bulduğunu belirtti.

Türk, Arap ve doğu meledolilerinin ilgisini çektiğini anlatan Sulcova, "Müzik tonlarında enteresan yarım sesler var. Dinlediğimde farklı hissettiriyor. Avusturya'da konservatuvar yıllarımda Türkiye'den arkadaşlarım da vardı. Arkadaşlarımın söylediği çok sayıda Türkçe müzik dinledim." dedi.

Akşehir’de kaçtı, Afyon’da yakayı ele verdi! Akşehir’de kaçtı, Afyon’da yakayı ele verdi!

Kaynak: AA