Cumhuriyet Halk Partisi, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yerle bir ettiği Hatay’da Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı yeniden aday göstermesi, parti tabanında ve kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.

Savaş’ın adaylığına bazı Merkez Yönetim Kurulu (MYK)üyelerinin de itiraz ettiği ancak kamuoyu yoklamalarında açık ara önde çıktığı gerekçesiyle, aday gösterilmesinin kararlaştırıldığı öğrenilmişti.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel ise Lütfü Savaş’ın adaylığının geri çekilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, “Hatay'da büyük acılar yaşandı, bu yaraların, bu yıkımın tamir edilmesi konusunda CHP, Büyükşehir Belediye Başkanımız gereken her türlü fedakarlığı göstermiştir, bundan sonra da gösterecektir” sözleriyle Savaş'a sahip çıkmıştı.

CHP kaynaklarının verdiği bilgiye göre Savaş’ın adaylığına, bazı MYK üyeleri de itiraz etmişti. Savaş’ın deprem sonrasındaki süreçte yıprandığı, yeniden aday gösterilmesi halinde kamuoyundan tepkiler gelebileceği görüşü dile getirilmişti.

Yapılan bu tepkilerin üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş’ın değiştirilmesi için düğmeye bastı. CHP Hatay Büyükşehir yeni belediye başkan adayının kim olacağı merakla bekleniyor.  ODAK ÖZEL HABER

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ