Kongrede konuşan CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan, partinin birlik ve dayanışma mesajlarını vurgulayarak yeni yönetim kuruluna başarı dileklerinde bulundu.

4Ee9Cc1A 52F2 40Af 886E F08Bf628Ded4

Görgöz: “Örgütlerimiz Partimizin Omurgasıdır”
Görgöz: “Örgütlerimiz Partimizin Omurgasıdır”
İçeriği Görüntüle

FARUK DUHA: “PARTİMİZİN GELECEĞİ İÇİN KENETLENMELİYİZ”

Kongrede söz alan Faruk Duha Erhan, Merkez İlçe Başkanına ve yönetimine başarılar dileyerek partililere seslendi. Erhan konuşmasında, yoğun kongre sürecinin geride bırakıldığını belirterek, şunları söyledi: “Merkez İlçe başkanımıza ve yönetim kuruluna şimdiden başarılar dilerim. Tüm ilçelerimizde yoğun bir kongre sürecini geride bıraktık. Bu kongrelerde partimizin iktidarını ve yönetim kurullarını belirliyoruz. Sorumluluğumuz her zamankinden daha fazla. Kişisel menfaatleri ve çıkarları geride bırakarak artık önümüze bakma zamanı gelmiştir.”

Duha, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği bir parti olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet Halk Partisi, bize Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir ve bizi bir arada tutan en önemli değerdir. Bu değere sahip çıkmak her zaman en önemli önceliğimiz olmalıdır. Partimizin derdiyle dertlenmeli ve partimize yapılan saldırılara topluca mücadele etmeliyiz.”

“PARTİNİN TAPUSU KİMSEYE AİT DEĞİL”

Konuşmasında partinin şahsi mülkiyet olmadığını vurgulayan Erhan, ailesel geçmişe de değinerek şunları aktardı: “Rahmetli babam da bu partiden il başkanlığı yaptı. Ben de şu anda il başkanlığı görevini sürdürüyorum; ancak bu partinin tapusu ne babamdaydı ne de şu an bendedir, ne de sizlerdedir. Bu partinin tapusu sadece milletindir.”

Erhan, CHP’nin kuruluş amaçlarını hatırlatarak partililere birlik çağrısı yaptı: “Bu parti, büyük bir mücadeleyle bu ülkeye demokrasiyi getirmek ve cumhuriyeti yaşatmak için kuruldu. Bunun kıymetini bilmek zorundayız.”

YEREL VE ULUSAL DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Erhan, siyasi saldırılar karşısında dayanışmanın önemine dikkat çekti ve şu örnekleri verdi: “Ekrem İmamoğlu’na bir saldırı varsa onun yanında olmalıyız; Mansur Yavaş’a bir saldırı varsa hemen onun yanında yer almalıyız. AKP, belediye başkanlarımıza kayyum atamaya kalkıyorsa karşısında durmalıyız. Milletin iradesine darbe vurulmaya çalışılıyorsa sonuna kadar mücadele etmeliyiz.”

“BU MÜCADELE HEPİMİZİN OMUZUNDA”

Kongre salonundaki genç, yaşlı ve parti emekçilerine seslenen Erhan, CHP’nin Türkiye’nin birinci partisi olmasının hedeflenmesi gerektiğini vurguladı: “Bizi iktidar yapacak güç budur. Cumhuriyet Halk Partisi; gerektiğinde partisini kendisinden önce düşünebilen, mert, dürüst insanların partisidir. İçinden geçtiğimiz bu tarihi süreçte hepimizin üzerine büyük görev düşüyor. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel şehir şehir, meydan meydan gezerek büyük bir mücadele veriyor; biz de elimizden gelen bütün gayreti göstererek bu mücadeleyi büyütmeliyiz.”

Konuşmasını, partinin sandık ve halk iradesine güvenine işaret ederek sürdüren Duha, katılımcılara umut ve kararlılık çağrısı yaptı: “Salonda gençinden yaşlısına, geleceğe umutla bakan insanlarımız var. Bu salonda umut, kararlılık ve mücadele alanı var. Kurtuluş yok tek başına; ya hep beraber ya hiç kimse.”

Kongre, yeni ilçe yönetiminin belirlenmesi için devam ediyor.

Kaynak: Cemile Kaytan- Kudret Kuş