Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın makam odasında böcek bulunduğu yönünde yaptığı açıklamalar uzun süre ülke gündemini meşgul etmişti. Başkan Köksal’ın bu iddialarından sonra Afyonkarahisar Başsavcılığının başlattığı incelemenin kayıtlarına ODAK ulaşmıştı. Güzbey’in özel haber logosuyla yayınlanan haberi, ülkenin ulusal yayın yapan gazetelerin manşetlerinde yer almıştı.

GÖRGÜSÜZLER GÖRGÜSÜZLER

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın makam odasında böcek bulunduğu iddiası üzerine gelen tepkiler sürüyor. CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, seçimlerin ardından makam odasında "böcek" olarak tabir edilen dinleme cihazı ve gizli kamera bulunduğunu öne sürerek gündem yaratmıştı. Bu iddialar, ulusal basın ve televizyon kanallarında geniş yankı uyandırmış ve kamuoyunda büyük tartışmalara neden olmuştu.

Afyonkarahisar Başsavcılığı, söz konusu iddiaları ihbar olarak değerlendirerek inceleme başlattı. Emniyet birimleri, Belediye Başkanlığı makam katında yapılan araştırmalarda herhangi bir delile ulaşılamadığını açıklamıştı. Bunun üzerine güvenlik kamerası kayıtlarına el konuldu ve inceleme başlatılmıştı.   Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı soruşturma sonucunda böcek iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirleyip, Başkan Burcu Köksal hakkında “Suç Uydurma ve İftira” suçlarından soruşturma yürütülmesine karar vermişti.

Bu iddiaların asılsız çıkmasının ardından, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Menteş’in, Başkan Burcu Köksal’a karşı suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi. Menteş, Köksal’ın asılsız iddialarının kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu savundu ve hukuki sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Kaynak: ODAK ÖZEL HABER