Yangının başladığı Kışmanlar Kavşağı bölgesine ilişkin bilgi veren Öztürk, bölgenin çevredeki 6-7 köyle ilgisiz olduğunu, ancak yoğun çam ağaçlarının bulunduğu bir alanda 8-10 ağacı kapsayan bir yangın ihbarı alındığını söyledi. “Aldığımız bilgi, 03 plakalı bir pikap aracının orada benzin dökerek ateş çıkardığı yönündeydi. O bölgede benzin kokusu da hissedildi. Jandarmaya ve emniyete gerekli uyarıları yaptık” dedi.
YANGININ BİRÇOK NOKTADA BAŞLAMASI ŞÜPHE UYANDIRDI
Yangının birden fazla noktada başlamasının tesadüf olmadığını düşündürdüğünü dile getiren CHP’li Öztürk, olayla ilgili görgü tanıklarının ifadelerinin de bu şüpheleri desteklediğini belirtti. “Bu kadar farklı noktada aynı anda yangın çıkması akla sabotaj ihtimalini getiriyor. Görgü tanıkları da bu yönde bilgi verdi. Süreci yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Bursa’nın Harmancık ilçesinde farklı noktalarda süren orman yangınlarına itfaiye ve orman ekiplerinin müdahalesi aralıksız sürüyor. Olayın sabotaj olup olmadığını jandarma ve emniyet birimleri araştırıyor.