12 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla annelerine ve eşlerine çiçek almak isteyen vatandaşlar çiçekçilere koştu. En çok gül ve buketi tercih eden vatandaşlar annelerini ve eşlerini mutlu etmek için soluğu çiçekçilerde aldı. Birçok vatandaş çiçeklerini Anneler Gününe bırakmamak için bir gün önceden çiçekçilerde yoğunluk oluşturdu. Afyonkarahisar çiçekçi esnaflarından her çeşitten çiçeği Anneler Günü için hazırladıklarını ifade eden çiçekçi Kemal Şölen, “Talepler gerçekten çok fazla, yoğun bir ilgi var. Tabi ki ilgi daha çok gençlerden ve orta yaşlı kesimden oluşuyor. Satışlarımız geçen yıllara nazaran daha düşük lakin bu halde bile hala çok siparişimiz var. Bizde çiçekçiler olarak hazırlıklıyız müşterilerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Özel günlerde çiçek fiyatlarımız yükseliyor”

Çiçek fiyatlarının yüksek olduğuna değinen Şölen “Özel günlerde çiçek fiyatlarımız yükseliyor nedeni ise toptancılardan kaynaklı. Bizde bu yüzden yükseltmek zorunda kalıyoruz. En çok talep alan çiçeğimiz de her şey ’in en güzeli olan orkide tabi ki. Orkidenin çeşitleri, starliçe, antorium’un renk çeşitleri, çeşit çeşit teraryumlarımız var” cümlelerini kullandı.

Çiçek fiyatları ne?

Şölen çiçek fiyatları hakkında  “Anneler Günü’nde çok sık tercih edilen bahar çiçekleri 200 lira ile bin lira arasında seyrediyor. Buketler ise 350 ila 500 lira arasında satış fiyatı ile tezgâhlarımızda. Fakat güzel bir buket 500 TL ile 1500 TL aralığında” dedi.

Kaynak: GİZEM İDE