AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta yaşanan okul olayları ile çocukların dijital ortamda karşı karşıya kaldığı riskleri araştırmak ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla kurulan TBMM Komisyonu'nun İstanbul programının ikinci gününe ilişkin açıklamalarda bulundu.
VALİLİKTE GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI
İstanbul Valiliğinde gerçekleştirilen program kapsamında komisyon üyeleri; okul yöneticileri, rehberlik öğretmenleri ile yaşanan olaylarda yaralanan öğretmen ve öğrencilerin aileleriyle bir araya geldi. Toplantıda, okul güvenliği, yaşanan olayların etkileri ve dijital ortamda çocukların karşı karşıya kaldığı riskler ele alınırken, çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
"ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİ ÖNCELİĞİMİZ"
Programın ardından değerlendirmede bulunan Dr. Hasan Arslan, çocukların güvenliğinin ve eğitim ortamlarında huzurun sağlanmasının öncelikli hedefleri olduğunu belirtti. Arslan, komisyon çalışmalarının sahadan elde edilen veriler doğrultusunda sürdürüldüğünü ifade ederek, okul güvenliğini artıracak ve çocukları dijital risklerden koruyacak düzenlemeler üzerinde çalışmaya kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.



