Programa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Semra Güzbey, Özel Eğitim Öğretmeni Sevgi Altın, özel öğrenciler ve aileler katıldı. Programda ellerinde Türk bayrakları ve üzerlerinde Mustafa Kemal Atatürk baskılı tişörtleriyle renkli görüntülere sahne aldı. Özel çocukların gözlerinden okunan mutluluk yüzlerine tebessüm olarak yansıdı.

Program Soner Arıca'nın şarkısı olan Cumhuriyet Marşı’nı ellerinde Türk bayrağı ile hep birlikte coşku ile söylediler. 

ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINI KORUMAK

Özel Eğitim Öğretmeni Sevgi Altın, programa Cumhuriyet’in 100. yılını anlatan konulu metni okumasıyla başladı. Öğretmen Altın; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesiyle, milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk İlke ve İnkılaplarının korunması gerektiğini vurgulayarak “bugün Cumhuriyetimizin 100 yılını sevinçle ve coşkuyla yaşamaktayız. Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 Samsun’a çıkarak başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez değerdir. Bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesiyle, milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk İlke ve İnkılaplarını korumaktır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Yurdunuseven ODAK’ın 30.yılını kutladı! Yurdunuseven ODAK’ın 30.yılını kutladı!

ÖZEL ÇOCUKLAR VE CUMHURİYET VAR OLACAKTIR

Gerçekleştirilen programda Halk Eğitim Merkezi Müdürü Semra Güzbey, Cumhuriyet’in 100. yılına değinerek “dünya var oldukça siz Özel Çocuklar ve Cumhuriyet var olacaktır” dedi.

CEMİLE KAYTAN

Editör: Cemile Kaytan