Dazkırı Meslek Yüksekokulu, eğitim yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Elektrik ve İnşaat Teknolojisi bölümlerinin ardından Tekstil ve Halı Makineleri Bölümü de Yükseköğretim Kurulu onayıyla tercih kılavuzuna girdi. Dazkırı Belediye Başkanı Fatih Çiçek, konuya dair açıklamalarda bulundu.
HALICILIK GELENEĞİNE AKADEMİK DESTEK
Başkan Fatih Çiçek, halıcılığın Dazkırı tarihinde ve kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Açılan yeni bölümün bu kültürel mirası akademik eğitimle buluşturacağını belirten Çiçek, ilçenin üretim potansiyeline de katkı sunacağını söyledi.
SANAYİYE NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI
Tekstil ve Halı Makinaları Bölümü ile Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde faaliyet gösteren tekstil işletmelerinin ihtiyaç duyduğu teknik personelin yetiştirilmesi hedeflendiği açıklandı. Başkan Çiçek, ilgili alanda eğitim görmek isteyen öğrencileri Dazkırı’da öğrenim görmeye davet etti.
DESTEK VEREN İSİMLERE TEŞEKKÜR
Sürecin tamamlanmasında katkı sağlayan isimlere teşekkür eden Başkan Fatih Çiçek, desteklerinden dolayı milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan, Dazkırı Kaymakamı Serkan Ala, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile Dazkırı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cahit Gürer’e teşekkür etti. Çiçek, yeni bölümün Dazkırı, yüksekokul ve öğrencilere hayırlı olmasını temenni etti.




