Afyonkarahisar Belediye Meclisinin Haziran Ayı Toplantısında alınan karar doğrultusunda 5 Haziran Şehit Çocukları Günü olarak kabul edildi. Başkan Köksal toplantıda yaptığı konuşmada ise kararı nasıl aldıklarını açıkladı. Köksal, Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile birlikte Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini ve 5 Haziran’ı Şehit Çocukları Günü ilan ettiklerini söyledi.

PARTİYE ÜYE OLUN KARŞIMA ÇIKIN

Alınan bu karar sonrası ise sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayınlayan Başkan Köksal kamu kurumları ile yaşanan sıkıntıyı şu sözlerle dile getirdi; “Biz şehitlerimizi, gazilerimizi, şehit ve gazi çocuklarımızı anlamak ve anlatmak için kurumların onayına, ihtiyaç duymuyoruz. Devletin kurumları siyaset yapılacak yerler değildir, siyaset yapmak isteyenler siyasi partilere üye olup karşıma çıksınlar” ifadesini kullandı.

Sandıklı'da patates hasatı başladı! Sandıklı'da patates hasatı başladı!

BELEDİYE NASIL GÖZ YUMAR

Tüm bu yaşananlardan sonra ise Başkan Köksal dün ilimizde ki şehit çocukları ile biraraya geldi. Etkinlikte dikkat çeken konu ise programa sadece Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneğine üye olan ailelerin çocuklarının katılması oldu. Derneğe üye olmayan şehit aileleri ise, “Bu nasıl olur, böyle şehit derneği mi olur, Belediye buna nasıl göz yumar” diye tepkilerini dile getirdiler.

KUMARTAŞLI NE YAPMAK İSTİYOR

Şehit aileleri, “Bizim çocuklarımızın babaları da bu vatan için can verdi şehit düştü. Bu tür etkinliğe katılmak için İsmail Kumartaşlı’nın derneğine üye olmak zorunda mıyız? Geçmişi vukuatlar la dolu olan terbiyesizce Afyonkarahisar Belediyesine siyah çelenk koyan bir adamın yönetiminde olan derneğe üye olmak zorunda değiliz. Sürekli bizlerin yanında olan Belediye Başkanımız Burcu Köksal’ın buna göz yummasına anlam veremiyoruz. İsmail Kumartaşlı ne yapmak istiyor hesap vermek zorundadır. Yoksa Belediyeyi Kumartaşlı’mı yönlendiriyor?” diye tepki gösterdiler. 

Kaynak: ÖZEL HABER / ODAK HABER MERKEZİ