Genel seçim sonuçları hayal kırıklığı yarattığını, karamsarlığa sürüklediğini, küstürdüğünü ancak mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkan Adayı Av. Büşra Dişçioğlu, “Sen yoksan bir eksiğiz ve biz birlikte daha çok çalışacağız, bir iken çok olacağız. Asla umutsuzluğa yer yok. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün evlatlarıyız, yorulmayız, dinlenmeyiz, umutsuzluğa kapılmayız, mücadelemizden vazgeçmeyiz” dedi.

DEĞİŞİM SÜRECİNE GİRİLMELİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin Mustafa Kemal Atatürk'ün eseri olduğunu ve CHP'liler olarak Atatürk’ün önderliğinde önce parti sonra ülkeyi yüceltmek için çalışacaklarını söyleyen Dişçioğlu, “Daha güçlü bir CHP için ayağa kalktık, buradayız, birlikteyiz ve artık daha çok çalışmamız lazım, bir olmamız, birlik olmamız lazım... Partimizin yeniden ayağa kalkması ve ilçemizin sorunlarını çözmesi için, önümüzdeki yerel seçimlerden başarıyla çıkması için topyekûn bir değişim sürecine girmeliyiz” ifadelerini kullandı.

DEĞİŞİMİ KALBİNDEN BAŞLATMALIYIZ

Üzerine düşen görevi yapmak için CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı adayı olduğunu belirten Dişçioğlu, “Ben değişim kararına ve bu yola çıkmamız gerektiğine 29 Mayıs sabahı karar verdim. 28 Mayıs akşamı seçim sonuçları bir yıkım etkisi yarattı, ertesi gün eşimle oturduk kafa yormaya başladık ve dedik ki değişimi buradan başlatmalıyız, kalbinden, Cumhuriyet Halk Partisi'nden. Bunun için elimizi taşın altına koymalıyız, değişim için çalışmamız lazım, bunu konuşmamız lazım kitleler halinde değişim fikri etrafında birleşmemiz lazım ve bu kaygı beni adaylık noktasına getirdi” dedi.

Bu kararı verirken ilçenin ve partililerin ihtiyaçlarını, beklentilerini ve taleplerini göz önünde bulundurduğunu söyleyen Dişçioğlu, bu inançla partisini ve ülkeyi aydınlık yarınlara taşıyacaklarına inancının tam olduğunu söyledi.

HER BİRİNİ TEK TEK KAZANACAĞIZ

Kadınları siyasette daha etkin kılınması gerektiğini kaydeden Dişçioğlu, “İlk adım daha genç, daha dinamik bir CHP olmalı; kadınları siyasette daha etkin kılmalıyız. Bu hususu önemsiyorum ve yönetim kurulu kadrosunu oluştururken dengeli bir dağılım yapmayı önceledik, ekibimizi yarısı kadın yarısı erkek; yarısı genç yarısı deneyimli parti büyüklerimizden oluşacak şekilde kurduk. Kadınların ve gençlerin siyasette etkinliğini arttırmak pek tabi bir günde olacak bir iş değil ancak bizler her birini tek tek kazanacağız, her birine destek olacağız, cesaret vereceğiz ve en kuvvetli dayanakları biz olacağız.” 

BİRLİKTE OMUZ OMUZA

İlçenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınması için somut projeler hazırladıklarını ve partisinin ilçede daha güçlü olması için stratejiler geliştirdiklerini ifade eden Dişçioğlu, “Partililerimizin seslerini duyurabilmeleri için mekanizmalar oluşturduk. Pek tabi süreç içerisinde bunları sizlerle paylaşacak, tartışacak, fikirlerinizi alacağız. Biliyorum ki tüm bunları yaparken, sizlerin desteğine ve katkısına ihtiyacım var. Partimiz bir kişinin ya da bir grubun güdümü altına girmemelidir, tek bir akılla hareket etmemelidir. Farklı görüşlere, bakış açılarına ihtiyacımız var farklılıklarımızdan güç alarak, ön yargılarımızdan arınmış bir şekilde, birbirimize duyduğumuz güvenle yola çıkacak, birlikte omuz omuza mücadele verecek, ortak akılla ve ortak kararla hareket edeceğiz” dedi. 

BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKACAK VE BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ

Mısırlıoğlu, “Kıbrıs Türk'tür Türk kalacaktır!” Mısırlıoğlu, “Kıbrıs Türk'tür Türk kalacaktır!”

Dişçioğlu, “Eğer göreve seçilirsem, partimize, ilçemize ve halkımıza karşı sorumluluğumu yerine getireceğime söz veriyorum. İnanıyorum ki önümüzdeki yerel seçimlerde belde belediyelerimizde başarı göstereceğiz, Merkez İlçe Başkanımız Ömer Akyıldız'ın ve mücadele arkadaşlarımızın her birisinin özverisiyle Merkez'de 20 binlerden 35 binlere ulaşan oyumuzu daha da arttıracak 2 bin bandında olan üye sayımızı ikiye katlamak için çalışacağız, çok çalışacağız. Kararlarımızı sizlerle istişare ederek alacağız, çözümü beraberce üreteceğiz, birbirimize sahip çıkacak ve birlikte yürüyeceğiz. Değerli arkadaşlarım; bu yolda önümüze engeller çıkabilir, bize engel olmak isteyenler de olabilir. Ancak, biz inançlıyız ve kararlıyız. Afyonkarahisar adına en iyisini yapmak için hiçbir zorluk bizi yıldıramayacaktır” diye konuştu.  HABER: FADİME ÖZKARAN

 

#odakgazetesi  #afyon #büşradişçioğlu #cumhuriyethalkpartisi #ömerakyıldız #siyaset #aday #gündem #güncel

 

Editör: TE Bilisim