Türkiye Cumhuriyeti tarihinde uluslararası alanda motor sporlarının en istikrarlı şekilde düzenlenen yarışı olma unvanını taşıyan MXGP Türkiye, 6-7 Eylül 2025 tarihlerinde Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Organizasyonun tanıtım lansmanı, İstanbul’da VadiİstanbulRadisson Collection Hotel’de gerçekleştirildi.

Afyonkarahi̇sar Vali̇si̇

Düzenlenen basın toplantısında Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, ZAFTODER Başkanı ve İkbal Termal Otel Genel Müdürü Ali Gümüşhan, Gazetemiz Kurucusu ve Başyazarı Mehmet Emin Güzbey, milli sporcular Selen Tınaz, Akil Ulusan, Ahmet Buğra Geren ve çok sayıda davetli katıldı.

1-256

POTANSİYEL 3.5 MİLYAR KİŞİYE ULAŞTI

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Dünya Motokros Şampiyonası’na 8’inci kez ev sahipliği yapacak olmalarının gurur verici olduğunu dile getirerek, “Dünya Motokros Şampiyonası yalnızca bir spor etkinliği değil; Türkiye’nin tanıtımına, gençliğe, şehirlerin kalkınmasına ve spor turizmine katkı sağlayan çok yönlü bir organizasyon. Şampiyonanın son beş yıldır Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenmesi ise bu etkinliğe verilen önemi gösteriyor. Seyirci olarak 2024 yılında yalnızca Afyonkarahisar etabında 475 bin kişiye ulaşıldı. Organizasyon her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğünü ve şehrin uluslararası alandaki yerini sağlamlaştırdı” dedi. Etkinliğin 180 ülkede yayınlanarak potansiyel 3.5 milyar kişiye ulaştığını dile getiren Vali Yiğitbaşı, bu çapta bir organizasyonun, kamu-özel sektör iş birliği ve halkın desteğiyle mümkün olduğunu söyledi. Afyonkarahisar’ın bu sürece bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en güçlü desteği vereceğini vurgulayan Vali Yiğitbaşı, organizasyonun 2025 yılı için de Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenmesi adına gerekli başvurunun yapıldığını açıkladı.

TOKİ’den dar gelirlilere 10 bin TL taksitle konut başvurusu başladı! TOKİ’den dar gelirlilere 10 bin TL taksitle konut başvurusu başladı!

1A2269B7 33B3 408A B0A7 Be88E20C2171

Vali Yiğitbaşı, organizasyona katkı sunan tüm kurumlara, federasyona ve basın mensuplarına teşekkür ederek, Dünya Motokros Şampiyonası’nın ülkemize ve gençliğimize hayırlı olmasını temenni etti.

Kaynak: Gamze Karabulut