Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün, Babalar Günü için çevrim içi alışverişte büyük bir hareketlilik gözlemlediklerini ve tüketicilerin hem ihtiyaçlarını karşılamak hem de sevdiklerine hediye almak için çevrim içi alışverişe yöneldiklerini belirtti.

Thumbs B C 2B2697Fc95345260B75B8D27F37Ae822

Özgün, Babalar Günü'nde özellikle teknolojik ürünler ve kişisel bakım ürünlerine büyük ilgi gösterildiğini vurguladı. En popüler hediyeler arasında akıllı saatler, bluetooth kulaklıklar, tabletler, bilgisayarlar, kahve makineleri, cep telefonları ve saç-sakal makineleri öne çıkıyor. Ayrıca, parfümler ve moda ürünleri de sıkça tercih edilen hediyeler arasında yer alıyor.

Özgün, "Babalar Günü döneminde online alışverişte büyük bir hareketlilik gözlemledik. Özellikle bu gibi özel dönemlerde tüketiciler hem kendi ihtiyaçlarını karşılamak hem de sevdiklerine hediye almak için çeşitliliğin çok olduğu online alışverişe yöneliyor," dedi.

Elektronik ve teknoloji ürünlerinde de artış gözlemlediklerini belirten Özgün, 2024'te cep telefonu ve taşınabilir bilgisayar satışlarının %20 artış gösterdiğini ifade etti. Telefon kılıfları ve şarj cihazları gibi tamamlayıcı ürünlerde de artış yaşandı. Bu durum, tüketicilerin teknoloji ürünlerine olan ilgisinin sürdüğünü ve tamamlayıcı ürünlere olan talebin arttığını gösteriyor. Babalar Günü özelinde yapılan kampanyaların da etkisiyle vantilatör satışları artarken, 2024'te ayrıca termos ve filtre kahve makineleri %30'a varan oranda yükseliş gösterdi. 2024'te outdoor ürünlerinin satışı %92 arttı. Bu durum, tüketicilerin kampanyalardan da faydalanarak dönemsel ihtiyaçlarını karşıladığının bir göstergesi.

Alışverişte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Özgün, tüketicilere alışverişlerini son güne bırakmamalarını tavsiye ederek, "Böylece hem ürün çeşitliliğinden yararlanabilir hem de olası teslimat gecikmelerinden kaçınabilirler. Özellikle güvenilir ve bilinen e-ticaret sitelerini tercih etmeleri ve ödeme işlemlerini yaparken güvenli ödeme yöntemlerini kullanmaları büyük önem taşıyor. Tüketicilere ayrıca iade ve değişim koşullarını dikkatlice okumalarını ve ürün yorumlarını incelemelerini tavsiye ederim," dedi.

LC Waikiki E-Ticaret Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Barbaros Yiş de satışlarında Babalar Günü'nün etkisini görmeye başladıklarını belirtti. Özellikle uzun ve kısa kol gömleklerde, dokuma ceketlerde, şortlarda ve bermudalarda, chino pantolonlarda, cüzdan, kemer ve şapka gibi aksesuarlarda genel site satışlarına göre dikkati çeken bir artış gözlemlendiğine dikkat çeken Yiş, "Bu kategorilerdeki satışlar, geçtiğimiz yılın satışlarına oranla yaklaşık %95 artış gösterdi. Babalar Günü sonunda ise geçtiğimiz yılın satışlarının minimum %50 üstünde olacağımızı öngörüyoruz," dedi.

Hediye İçin Öne Çıkan Kategoriler

Yiş, Babalar Günü özelinde gömlek, pantolon, şort, polo yaka tişörtler, elektrikli kişisel bakım ürünleri, aksesuarların hediye için öne çıkan kategoriler arasında yer aldığını belirterek, "Babalar Günü'ne özel LC Waikiki erkek ürünlerinde %5 ek indirim sağladık. Ayrıca sepetindeki ürün adedini artıranlara da ek indirimler yakalama fırsatları sunacağız. Bu özel günde amacımız, 'İyi giyinmek herkesin hakkı' misyonumuz doğrultusunda hesaplı alışveriş imkanı sunarak babalarına hediye almak isteyen müşterilerimize avantajlar sağlamak," dedi.

Kaynak: AA