İzmir’de Doğaltaş Gala Gecesi 23’te düzenlenen ödül töreninde 2023 yılının Onur Ödülünün Şuayp Demirel’e verildiği açıklandı.

Gecede Şuayp Demirel’in hayatını anlatan bir video gösteriminin ardından Onur Ödülü Ege Maden İhracatçıları Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu ve Ege İhracatçıları Koordinasyon Başkanı Jak Eskinazi tarafından verildi.

şuaypdemirel

Onur Ödülüne layık görülen Şuayp Demirel’in verilen ödüle en layık kişi olduğunu ifade eden EİB üyeleri, ‘Şuayp Bey hepimize örnek olan bir sanayicidir. Dev yatırımlarının yanı sıra fikirleriyle Türkiye’nin yetiştirdiği ender kişilerdendir. Şuayp Demirel’i yakından tanıyanlar da O’nun ne kadar mütevazi bir kişi olduğunu bilmektedirler. Önemli bir servete sahip olmasına rağmen son derece mütevazi kişiliği de en az sanayiciliği kadar örnek alınmalıdır. Bu yılki Onur Ödülünün Şuayp Demirel’e verilmesi son derece isabetli bir karardır’ dediler.

Sandıklı Akdağ Tabiat Parkı'nda Deli Dumrul tarifesi Sandıklı Akdağ Tabiat Parkı'nda Deli Dumrul tarifesi

şuayp demirel

EMİB Başkanı İbrahim Alimoğlu da ODAK’a yaptığı özel açıklamada, ‘Hakikaten bu sektörde Afyon’da ilk ihracatı yapan, yüksek ihracat rakamları olan, mermer sektörü kadar makine sektörüne de önemli katkıları olan, her şey için teşebbüs eden müteşebbis bir kişi. Sektörün ilklerinden bir kişidir. Bu ödül O’nun hakkıydı ve kendisine verilmesinden dolayı çok mutluyum’ dedi.

ODAK ÖZEL HABER

Editör: Fadime Özkaran