31 Mart Yerel Seçimlerinin hemen ardından emekliler için yeni torba yasası hazırlanma kararı alındı. Özellikle SGK tarafından hazırlanan bu yasayla ilgili detaylar belli oldu. 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun tarafından milyonlarca emeklinin beklediği haber sonunda geldi. Bayramdan sonra emekliler için bir torba yasası hazırlanacağı duyuruldu. Hem emekli hem de asgari ücretli için yeni yasalar ortaya çıkarılacak. 

Temmuz Ayında Ara Zam Verilecek mi?

Giderek artış gösteren enflasyon oranı sebebiyle hem asgari ücretli hem de emekli geçim sıkıntısı yaşamaktadır. Hal böyle olunca da ara zam beklentisi oluşmuştur. SGK Uzmanı Özgür Erdursun ara zamla ilgili ilk ışığı yaktı. Erdursun tarafından yapılan açıklama kapsamında torba yasanın meclise geleceği o torba yasa içerisinde belirli başlı maddelerin olacağı ve temmuz ayında emekli aylıklarına hükümetin enflasyon farkı vermesi gerektiği söylendi.  

Türkiye genç nüfusuyla Avrupa'da fark yaratıyor! Türkiye genç nüfusuyla Avrupa'da fark yaratıyor!

Asgari ücretli için ise Asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı da gündemde olacak. Bildiğiniz gibi fiyat istikrarı sağlamak oldukça zor. Hem emeklilerin hem çalışanların hem de sabit gelirlilerin maddi yönden fazla kayıpları var. Ara zam olmak zorunda dedi. 

Bu açıklama henüz netleşmese de bayramdan sonra TBMM’de gündeme gelecek olan torba yasa ile yeniden gündeme gelecek. Yeni gelişmeler olduğu takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN