Adalet Bakanı Akın Gürlek’in mal varlığı tartışmaları yeni bir boyut kazandı. Afyonkarahisar’da tapu kayıtlarının izinsiz sorgulanması iddiası üzerine emniyet harekete geçti. Baba Muharrem Demiröz gözaltına alınırken, oğlu Beytullah Demiröz hakkında da üniversite bünyesinde inceleme başlatıldı.

AFSÜ ve AKÜ Ortaklığında “Startup Yatırım Mantığı” Paneli
AFSÜ ve AKÜ Ortaklığında “Startup Yatırım Mantığı” Paneli
İçeriği Görüntüle

BABA DEMİRÖZ’E OPERASYON

Çobanlar Tapu Müdürü Muharrem Demiröz’ün, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in tapu kayıtlarını izinsiz sorguladığı belirlendi. Demiröz’ün, Ali Sarıtaş üzerinden CHP Afyonkarahisar eski İl Başkanı Faruk Duha Erhan ile irtibatlı olduğu ve sorgulama sonrası defalarca bir araya geldiği konum kayıtlarıyla tespit edildi. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri düğmeye bastı. Demiröz’ün evinde ve iş yerinde detaylı arama yapıldı, ardından ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

OĞUL DEMİRÖZ’E NE OLDU?

Muharrem Demiröz’ün oğlu Beytullah Demiröz, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde şef olarak görev yapıyordu. 2025 yılında yürütülen çalışmalarda FETÖ faaliyetleri kapsamında ifadesi alınan Beytullah Demiröz’ün dosyası yeniden gündeme geldi. Bu gelişme, üniversite yönetimini de harekete geçirdi.

AFSÜ’DE İNCELEME BAŞLATILDI

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Adem Aslan, tedbir amaçlı olarak Beytullah Demiröz’ün görev yerini değiştirdi ve yetkilerini elinden aldı. Üniversite bünyesinde yeni bir inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Kaynak: MERVE ÇELİK