Kurban Bayramı öncesinde, Adana'da uzun yıllardır kebapçılık yapan Yaşar Aydın, kurban etinin nasıl muhafaza edilmesi gerektiği konusunda önemli uyarılarda bulundu. Aydın, kurban etinin ilk gün kebap için uygun olmadığını belirterek, bunun yerine kavurma yapılmasını önerdi.

Et Nasıl Muhafaza Edilmeli (1)

Et Nasıl Muhafaza Edilmeli?

Yaşar Aydın, kurban etinin kesildikten sonra hemen tüketilmemesi gerektiğini belirtti. "Etin ilk olarak 3-4 saat dışarıda bekletilerek dinlenmesi lazım. Bu süreçte etin gevşemesi sağlanır," dedi. Ayrıca, etin ilk gün Adana kebabı yapmak için uygun olmadığını, çünkü dinlenmemiş etin sert ve sulu olacağını ifade etti.

Et Nasıl Muhafaza Edilmeli (2)

Kesim Alanlarına Dikkat

Aydın, kurban kesimi sırasında dikkat edilmesi gerekenlere de vurgu yaptı. "Vatandaşlarımız gelişigüzel yerlerde hayvanları kesmemeli. Sinekler ve böcekler kana gelerek hastalık yapar. Bu yüzden kurbanları belediyelerin belirlediği alanlarda kesip parçalamak gerekiyor," şeklinde konuştu.

Dinlenmiş Et Daha Lezzetli

Etin dinlendirilmesinin önemine değinen Yaşar Aydın, "İlk gün ya hayvanın sakatatlarını yiyeceğiz ya da kavurma yapacağız. İkinci gün istediğimiz gibi kebap yapabiliriz. Dinlenmemiş et sert olur ve kebap yapılamaz. İkinci gün et daha lezzetli olur," dedi.

Depremzedeler Unutulmamalı

Kurban Bayramı'nda etlerin dağıtılması gerektiğini de hatırlatan Aydın, özellikle depremzedelerin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA