Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, FSM Köprüsü'nün hizmete alınmasının yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, köprünün, İstanbul'un ulaşımına 36 yıldır önemli katkılar sağladığına işaret etti.

Mehmet Emin Güzbey yazdı: “Vekillerimize teşekkür ve hatırlatma...” Mehmet Emin Güzbey yazdı: “Vekillerimize teşekkür ve hatırlatma...”

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün sadece trafiği rahatlatmakla kalmadığını dile getiren Uraloğlu, projenin, kentin ekonomisine ve çevre kirliliğinin önlenmesine de önemli bir katkı sunduğunu anlattı.

Uraloğlu, köprüden bugüne kadar 2,1 milyar aracın geçtiğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"FSM Köprüsü'nden günlük ortalama 230 bin araç geçiyor. Dünyanın en güzel şehirlerinden İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan FSM ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne ek olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli gibi mega projeler hayata geçirdik. Alternatif ulaşım koridorlarıyla mesafeleri kısaltırken, vatandaşlarımızın vakitten ve yakıttan tasarruf etmelerini sağladık, karbon salımını azaltarak çevre kirliliğinin önüne geçtik. Hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sağlayan projelerimizin bakım çalışmalarını ihtiyaçlar dahilinde 7 gün, 24 saat esaslı sürdürüyoruz." Dedi.

Kaynak: AA