Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) “askeri ve öğrenci mahrem yapılanması”na yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi.

Ekiplerin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, örgütün mahrem yapılanması içerisinde faaliyet yürüttükleri belirlenen 7 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Zanlıların, örgütün hücresel haberleşme ağı olarak kullandığı operasyonel hatlarla irtibatlı oldukları, ankesörlü telefonlar üzerinden ardışık arandıkları ve daha önce işlem görmüş mahrem imamlarla bağlantılı oldukları tespit edildi. Ayrıca, Bank Asya hesap hareketleri ve ByLock içeriklerinde de isimlerinin geçtiği belirlendi.

Thumbs B C B4F057D4B2B58A0B10Bb87112F757D78

Fethiye'de 20 düzensiz göçmen yakalandı
Fethiye'de 20 düzensiz göçmen yakalandı
İçeriği Görüntüle

Samsun merkezli olarak Ankara, İstanbul, Adana, Gaziantep, Şırnak ve Sivas’ta eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar, emniyetteki işlemleri için Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kaynak: AA