FETÖ'ye yönelik son dört gündür 17 ilde sürdürülen "KISKAÇ-19" operasyonlarında toplamda 72 şüpheli yakalandı. Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlüklerinin TEM ve KOM şubeleri tarafından gerçekleştirildi.

Şüpheliler Hangi Faaliyetlerde Bulundular?

Yapılan çalışmalar sonucunda yakalanan şüphelilerin, örgütün sözde "Emniyet Mahrem Yapılanması", "Askeri Mahrem Yapılanması" ve "Güncel Yapılanma" içinde aktif olarak faaliyet gösterdikleri tespit edildi. Şüphelilerin, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla irtibatta oldukları belirlendi. Ayrıca, yapılan ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydının olduğu saptandı.

Afyonkarahisar'da Kasten Yaralama Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı Afyonkarahisar'da Kasten Yaralama Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı

Operasyonlar sonucunda, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.

Kaynak: FATMA SEDA CAN