4.5 Büyüklüğünde Deprem! 4.5 Büyüklüğünde Deprem!

Açıklamada, ölen gazeteciler arasında 6 kadının da bulunduğu ve iki gazetecinin kayıp olduğu, ayrıca 31 gazetecinin İsrail hapishanelerinde tutulduğunu belirtildi. Sendikadan uluslararası insan hakları kuruluşlarına yapılan çağrıda, İsrail'in gazetecilere karşı işlediği ihlallerin sıkı bir şekilde takip edilmesini talep etti.

Öte yandan, Filistin haber ajansı WAFA, 22 Kasım tarihinde yayımladığı bir haberde İsrail bombardımanında 2 gazetecinin daha hayatını kaybettiğini aktardı ve 7 Ekim'den beri devam eden saldırılarda öldürülen gazeteci sayısının 64'e ulaştığını kaydetti.

İsrail savunma güçleri ise, Lübnan topraklarından atılan ve İsrail sınırlarına düşürülen bir roketle ilgili bilgi verdi. Yapılan açıklamada, İsrail'e ait insansız hava aracına (İHA) yönelik roket saldırısının engellendiği ve İHA'nın zarar görmediği belirtildi. Ayrıca, İsrail savaş uçaklarının misilleme olarak Lübnan Hizbullahı'nın altyapısına saldırı düzenlediği ifade edildi. Lübnan-İsrail sınırındaki çatışmalarda ise 85 Hizbullah üyesinin öldüğü bildirildi.

Bölgedeki gerilim 7 Ekim'de, İsrail'in "Filistinlilere ve kutsal değerlere yönelik ihlallerine" Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından başlatılan saldırılarla tırmanışa geçti. İsrail'in ardından Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattığı ve saldırılarda 1200'den fazla İsraillinin, aralarında 310 askerin de olduğu, öldüğü duyuruldu. İsrail ordusunun verdiği bilgiye göre, Gazze ve Lübnan sınırındaki çatışmalarda 76 İsrail askeri yaşamını yitirdi. Gazze'deki yönetim ise İsrail saldırıları sonucunda 14 bin 854 kişinin, bunlardan 6 bin 150'sinin çocuk ve 4 binden fazlasının kadın olduğunu açıkladı.

Editör: Duygu Özger