“afyonsizinle.org” projesi, Afyonkarahisar’a gelen depremzede misafirlerle onlara destek olmak isteyen gönüllü hemşerilerimizi bir platformda buluşturup, depremzede vatandaşların ihtiyaçlarına destek olabilmek amacıyla Afyonkarahisar Valiliği, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Zafer Teknopark iş birliğinde yoğun çalışmalar sonucu oluşturuldu. Faaliyete geçen afyonsizinle.org web sitesi başta Afyonkarahisar Valiliği olmak üzere AFAD İl Müdürlüğü, Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanlığı, Afyonkarahisar Belediyesi, ATSO, AKÜ, AFSÜ, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, kamu yararına çalışan tüm sivil toplum kuruluşları ve ilimizin diğer ilgili kurumlarının destekleriyle çalışmalarını sürdürmekte.

BİLGİLER AFAD’TAN

Vali Yiğitbaşı’nın öncülüğünde ve koordinasyonunda hayata geçirilen afyonsizinle.org web sitesi, Afyonkarahisar’ın kamu ve özel tüm kurumlarını depremzede vatandaşlar için birlikte hareket etmeye ve hep birlikte seferber olmaya teşvik etmekte. Bu platformda Afyonkarahisar’daki depremzede vatandaşlar sisteme kaydolarak ihtiyaçlarını; gönüllü vatandaşlar da depremzede vatandaşlara nasıl katkı sunabileceklerini belirtebilecekler. Oluşturulan havuz sayesinde talep edilen ile arz edilen ihtiyaçlar sistem üzerinden eşleştirilerek depremzede vatandaşlara en hızlı destek ve ihtiyaçlarına çözüm sağlanması hedeflenmekte. “afyonsizinle.org” platformunda güvenliği sağlamak adına destek talebinde bulunmak isteyen depremden etkilenen vatandaşların bilgileri Afyonkarahisar AFAD’ dan teyit edilerek vatandaşların kişisel bilgileri gizli tutularak karşılıklı veri alışverişiyle süreç ilerleyecek.

WEB SİTESİ HAZIRLANDI

Felaketin ilk gününden bu yana depremzede vatandaşlar için yardımların sürekliliğinin önemini vurgulayan Vali Yiğitbaşı “afyonsizinle.org” projesi ile ilgili olarak şunları söyledi:“Ülkemizde yaşanan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin ardından tüm Türkiye’de yoğun bir yardım seferberliği gerçekleştirildi. Ancak malumunuz süreç uzun, depremden etkilenen vatandaşlarımızın desteğe ihtiyaçları var. Biz de bu konuyla ilgili en azından Afyon’daki misafirlerimiz için neler yapabileceğimizi istişare ettik ve “afyonsizinle” fikri ortaya çıktı. AKÜ’ den hocalarımızın desteği ile güzel bir web sitesi hazırladık. İstiyoruz ki destek isteyen de gönüllü olmak isteyen de kolayca amacına ulaşsın. Afyonlu hemşerilerimizin de desteğiyle bu proje sayesinde şehrimizde depremden etkilenen vatandaşlarımız ihtiyaçlarını daha hızlı giderebilecekler. Aynı zamanda ben ne yapabilirim diyen gönüllülerimizin de çalışmalara katılımını hızla sağlayacak bir platform olacak. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizi platforma kaydolmaya ve şehrimizdeki misafirlerimiz için ellerini taşın altına bir kez daha koymaya davet ediyorum. Depremzede vatandaşlarımıza, tüm hemşerilerimiz adına Afyon sizinle diyorum.” ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim