Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu'nun (TSKF) Balat Kültür Evi'nde başlattığı KoroBİZ projesi, Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel bir konserle dinleyiciler ile buluştu. 'Ezgilerle Hikayemiz' adını taşıyan konser, Anadolu coğrafyasında konuşulan 8 farklı dildeki şarkıların yer aldığı bir repertuvar ile gerçekleşti.

GENÇLERİ KAPSAYAN ÇOK ÖZEL BİR PROJE

KoroBİZ projesi genç kızların ve kadınların yaşam kalitesini arttırarak kendilerini geliştirmelerine öncülük ediyor. TSKF'nin Balat Kültür Evi'nde hayata geçirdiği proje, müziği, Anadolu dillerini, kardeşliği hem de gençleri kapsayan çok özel bir proje olarak öne çıkıyor. Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi olan eşitlik, özgürlük ve adalet kavramlarının konserde vurgulandığına dikkat çeken TSKF Yönetim Kurulu Başkanı Sevil Koca, KoroBİZ ezgilerinin yayılmaya devam edeceği müjdesini de verdi.

TOPLUMSAL DİYALOĞU GÜÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYOR

'Ezgilerle Hikayemiz' adlı konser, sponsorları TimePR ve BMA Technology'nin katkılarıyla Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. KoroBİZ projeleriyle ilgili konuşan sponsorlardan Moda Soroptimist Kulübü Başkanı Sevda Solak ise, çocukların sanatla buluşarak toplumsal dönüşüme katkı sağlayabileceğini vurguladı. KoroBİZ repertuarı, farklı dillerde danışmanlık desteği veren farklı anadillere sahip koro dostları tarafından oluşturuldu. Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice, Ladino, Romanes, Rumca, Farsça anonim şarkıların çevirileri yapıldı ve notaları koro için yeniden yazıldı. KoroBİZ projesi, çok dilli, çok kültürlü kolektif bir müzik yolculuğu sayesinde, toplumsal barışa, anlayışa ve iş birliğine katkı sağlamayı ve toplumsal kesimler arasındaki diyaloğu güçlendirmeyi hedefliyor. HABER: BETÜL ÖZDEMİR

Editör: TE Bilisim