AKÜ’den akademik danışmanlığını Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu’nun yürüttüğü Elektrik Kulübü, Elektrik Mühendisliği Öğretim Görevlilerinden Ahmet Kaysal’ın akademik sorumluluğunda olan Elektrik Kulübü AKÜMOBİL takımının tasarladığı ve ürettiği “FRİG VEGA”  Özel Uçar Kolejindeki anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin ilgi odağı oldu. Öğrenciler, yüzde 100 yerli olan elektrikli otomobilin içerisine binerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

ARACIN PATENTİ ALINDI

Öğrenciler tarafından aracın incelenmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel Uçar Koleji Kurucusu Doç. Dr. Mustafa Uçar, Afyon Kocatepe Üniversitesi işbirliği ile İstanbul TEKNOFEST yarışmalarında TÜBİTAK destekli yüzde 100 elektrikli aracın Özel Uçar Kolejindeki anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile buluşturduklarını söyleyerek, “Bu aracın yapımında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Aracın tamamı yüzde 100 yerli olan aracın patenti alınmış durumdadır” dedi.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Uçar, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın projeye başından bu yana destek verdiğini ifade ederek, “Aracın 2021 Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında süreci daha iyi yönetmesi ve yürütülmesi kapsamında Özel Uçar Koleji olarak sponsor olduk. İnşallah bundan sonraki çalışmalarında da aynı desteği vermeye devam edeceğiz. Bu çalışmaların başına İHA, SİHA veya yeni projelerdir” diye konuştu.  

TÜBİTAK TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

Afyon Kocatepe Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Kaysal, elektrikli aracımız yüzde 100 elektrik batarya sisteminden şarjla birlikte devreye giriyor. Elektrikli aracımız Afyon Kocatepe Üniversitesi 2021 Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’na 227 takımdan 15’inci sırada tamamladı. Bu kapsamda aracın bataryası sistemi, konforu olsun, şarj ünitesini yerli olarak kabul edildi. TÜBİTAK tarafından yerli olarak kabul edildi” dedi

BU YIL İLK 3’E GİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

“Bu kapsamda bu yılki yarışlara sıkı bir şekilde çalışmaya başladık” diyen Kaysal, “Elektrik motoru ve yine motor sürücü kısımlarında çalışmalarımızı yerli olarak yapmaya başladık. Bu kapsamda bu sene itibariyle yüzde 100 yerli olarak aracımızı yapmayı amaçlıyoruz. Danışmanlığını yapan Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu’na ve yönetimdeki tüm hocalarımıza ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’a desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. TÜBİTAK yarışlarında ilk 3’ün içerisine bu yıl girmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı. >>GÖKHAN KOCAASLAN

 

Editör: TE Bilisim