Afyon’daki Gazze Yürüyüşünün ardından öğrencilere özel davet
Afyon’daki Gazze Yürüyüşünün ardından öğrencilere özel davet
İçeriği Görüntüle

“Geçmişten Bir-İz” projesi kapsamında hazırlanan serginin açılış töreni Belediye Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Başkanlık Vaizi Dr. Nimet Keseli Ustabaşı, Proje Kontrolörü Eğitim Uzmanı Fatih Bülbül, müftü yardımcıları, protokol üyeleri, projeye katkı sunan öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

GELENEKSEL SANATLAR GELECEĞE TAŞINIYOR

Koordinatörler Safure Okatan ve Semra Tezcan’ın rehberliğinde yürütülen projeyle Geleneksel Türk-İslam Sanatlarının gençlere tanıtılması, öğrencilerin kültürel mirasla buluşturulması ve kadim sanatların gelecek nesillere aktarılması amaçlandı. Proje kapsamında öğrencilerin hazırladığı el emeği eserler büyük beğeni topladı.

ÖĞRENCİLERE TEBRİK

Programda konuşan Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu ile İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, hafızlık eğitiminin yanı sıra geleneksel sanatlarla ilgilenen öğrencileri ve projede emeği geçen öğreticileri tebrik etti. Konuşmalarda projenin öğrencilerin kişisel ve kültürel gelişimlerine sağlayacağı katkıya dikkat çekildi.

SERGİ DAVETLİLERDEN TAM NOT ALDI

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve davetliler, öğrencilerin hazırladığı çini ve resim çalışmalarından oluşan sergiyi gezdi. Eserler hakkında öğrencilerden bilgi alan davetliler, çalışmaları yakından inceledi. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak: GAMZE KARABULUT