Halkbank, ülke ekonomisine katkı sağlamak ve aynı zamanda da girişimcileri desteklemek amaçlı önemli bir adım attığını duyurdu. Banka, kadın girişimciler için 750 bin TL’ye kadar faizsiz kredi sağlayacağını açıkladı. Bu hamlenin, özellikle ekonomik değişim zamanlarında ve sermayeye erişimin önemli olduğu zamanlarda büyük fırsat olarak görüldüğü belirtiliyor.

“Kadın girişimcilerin güçlendirilmesi”

Halkbank’a göre bu finansman paketi kadın girişimcilere özel olarak tasarlanarak girişimciliğin teşvik edilmesi ve kadınların iş dünyasındaki varlığının güçlendirilmesi amaçlanıyor. Bu kredi sadece mevcut işletmelerin büyümesine destek olmakla kalmayacak, aynı zamanda yeni işletmelerin de önünü açacak.

Kimler başvurabilir? 

Halkbank tarafından sağlanan faizsiz kredi paketinden faydalanmak isteyen girişimcilerin çeşitli kriterleri karşılaması gerekmektedir. Bu kapsamda;

– Mesleki Eğitim Kanununa göre en az bir yıl yüksek lisans yapmış olmak gerekir.

Süpürgeden saç düzleştiricisine hepsi indirimde! BİM 26 Nisan aktüel ürünler Süpürgeden saç düzleştiricisine hepsi indirimde! BİM 26 Nisan aktüel ürünler

– Son bir yıl içerisinde ilgili meslek dalında kendi adınıza şirket kurmuş olmanız;

– KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamladıktan sonra,

35 yaşını doldurmamak gibi şartlar var.

750.000 TL’ye kadar faizsiz krediyi nasıl alabilirim?

Bu destekten yararlanmak isteyen girişimcilerin Halkbank’ın ilgili şubesine başvurarak gerekli belgeleri ibraz etmeleri gerekiyor. Proje türüne ve ihtiyaca göre kredi tutarı 750.000 TL’ye kadar belirlendi. Bu fırsat, nesli tehlike altında olan mesleklerde çalışan ve işletme vergisi muafiyet belgesine sahip kadın girişimciler için hazırlandı. 

Kaynak: ALİ KÜÇÜKKARTAL