Yılmaz, millete bu zaferi armağan eden İstiklal Harbi'nin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Birinci Meclisin kıymetli üyelerini ve kahraman ordunun tüm askerlerini rahmetle yad ettiğini belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Konuşmasında, savunma sanayinde elde edilen teknolojik kabiliyetleri sivil sanayi ve teknoloji alanlarında da yaygınlaştırıldığını söyleyen Yılmaz, “Şunu bilmemiz lazım, savunma sanayinde ilerleyen ülkeler, sivil endüstrilerde de daha hızlı ilerler ve bu halkın refahına da yansır. Savunma sanayi sadece bir güvenlik meselesi değil, aynı zamanda katma değeri yüksek bir ekonomik yapı inşa etmenin en önemli araçlarından bir tanesidir" dedi.

Yılmaz, hassas vuruş kabiliyetine sahip füze ve mühimmatlar, elektronik harp ve radar teknolojilerinde nitelikli ürünler, hava savunma sistemleri, muhtelif deniz ve kara platformlarının yanı sıra siber güvenlik ve iletişim teknolojilerinde attıkları adımlarla Türkiye'nin, takip eden değil takip edilen bir ülke olduğunu vurgulayarak, böylece, katma değeri yüksek üretim ve ihracatla cari açığı fazlaya dönüştürme politikasına güçlü bir katkı sağlayacaklarına inandığını kaydetti.

"MİLLETİMİZ HEP ÖZGÜR YAŞAYACAK"

Askeri araç kaza yaptı:  11 yaralı! Askeri araç kaza yaptı:  11 yaralı!

Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik, beraberlik ve dayanışma içinde, mücadele anlayışı üzerine inşa edildiğinin altını çizen Yılmaz, 101 yıllık büyük zaferin kaynağının, birbirine kenetlenmiş Türk milletinin, istiklaline ve istikbaline bağlılığı ile inancı olduğunu ifade etti.

Yılmaz, el ele, gönül gönüle verilmesiyle, Türkiye Yüzyılı'nın bir hedef olmaktan çıkıp gerçeğe dönüşebileceğini dile getirerek, "Çanakkale ruhu, Kurtuluş Savaşı ruhu Türkiye Yüzyılı'nı da inşa edecek ruhtur, o ruh milli birlik ve beraberlik ruhudur. Türkiye Yüzyılı olarak sembolleştirdiğimiz yeni dönemde hedefimiz, daha müreffeh bir Türkiye ve etrafında barış, istikrar ve refah kuşağı oluşturmuş, küresel düzeyde etkin aktör, lider bir ülke olan Türkiye'dir" diye konuştu.

"İnşallah bu bayrak inmeyecek, bu ezan susmayacak, devletimiz hep payidar olacak ve milletimiz hep özgür yaşayacak" diyen Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'yi büyütmeye, kalkındırmaya, zenginleştirmeye ve geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

ŞEHİTLERİ UNUTMADI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz konuşmasının sonunda, sınırların içinde ve dışında görev yapan güvenlik güçlerini selamladığını belirterek, Anadolu coğrafyasını vatan haline getiren tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi, gazilere şükranlarını sundu ve 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un 101. yılını kutladı.

Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun gösteri yaptığı kutlamalar kapsamında, İstanbul Türk Halk Müziği ve Modern Folk Müziği Topluluğu ile mehteran takımı da konser verdi. AA

 

 

 

 

#odakgazetesi #afyonkarahisar #güncel #şuhut #cevdetyılmaz #büyüktaarruz #tarih #türkiye

Editör: TE Bilisim